EP U17 Kvalifikacije: Hrvatska na Aldo Drosini remizirala sa Švedskom

EP U17 Kvalifikacije: Hrvatska na Aldo Drosini remizirala sa Švedskom

Nije bilo pogodaka u današnjem susretu.

Foto: Svenskfotboll.se

Na sunčanoj Aldo Drosini i ugodnih 13 stupnjeva Švedska i Hrvatska odigrali su svoju prvu kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Europsko U17 prvenstvo. U prvom kolu skupine 2 nismo vidjeli pogodaka, susret je završio 0:0.

Prvu priliku imao je Šarić, no u osmoj minuti je pucao pored gola. Fruk se devet minuta kasnije našao u dobroj poziciji, no u posljednji trenutak Andersson je klizećim startom izbio loptu u korner. Prvu polupriliku na drugoj strani imao je Timossi Andersson, ali u 22. minuti i njegov udarac je blokiran, da bi Krizmanićev pokušaj iz slobodnog udarca od bloka završio u korneru i prvi dio je završio bez pogodaka.

Već u prvoj minuti nastavka Krizmanić je izveo korner, a Šarić pucao pored gola. Mini Vatreni nastavili su s pritiskom, do 53. minute izborili su još tri udarca iz kuta, no bez većih opasnosti po gol Blagulta. Tada su se i Skandinavci probudili, opasan udarac u 54. minuti uputio je Svensson, ali pored gola, dok je na drugoj strani Kuprešak pucao pored gola.

Odlučio je tada Petar Krpan promijeniti centralnog napadača, umjesto Šarića ušao je Svržnjak, no nije pomoglo. Šveđani su pritiskali u zadnjih deset minuta, izborili tri kornera, a Ziger je branio pokušaje Olssona i Anderssona, da bi Olsson i pucao pored gola minutu prije kraja i susret je završio bez pogodaka.

Švedska (4-4-2)

Andersson – Wikstrom, Svensson, Andersson, Olsson – Hammar (Mujanić 80′), Ackermann, Kusu, Lahne (Larsson 75′) – Timossi Andersson, Nygren

Hrvatska (4-1-4-1)

Ziger – Hrvoj, Vušković, Putnik, Kuprešak – Bulat – Pejić, Fruk, Krizmanić, Brnić – Šarić (Svržnjak 64′)

Vrijedi spomenuti i kako je u ranije odigranom susretu Belgija samo remizirala protiv Cipra. Na Kantridi su Ciprani poveli golom Paroutisa već u šestoj minuti, no 15 minuta prije kraja Lissens je donio bod Belgijcima.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.