EP U19 (Ž): Španjolke pogodile četiri stative, no osvojile naslov, Hrvatica sudila finale!

EP U19 (Ž): Španjolke pogodile četiri stative, no osvojile naslov, Hrvatica sudila finale!

Furija je porazila Njemačku u svakom statističkom segmentu.

Foto: UEFA Women's EURO / Facebook

Španjolska ženska reprezentacija uzrasta do 19 godina upisala je pobjedu u finalu Europskog prvenstva na Tissot Areni u švicarskom Bielu. Mlade Španjolke u potpunosti su nadigrale vršnjakinje iz Njemačke i slavile s minimalnih 1:0. Time su obranile naslov osvojen prošle godine u Sjevernoj Irskoj protiv Francuske (3:2).

Prvu priliku na utakmici imala je Torroda nakon slobodnog udarca Llompart u sedmoj minuti, no pucala je ravno u Johannes. Marquez Baena u desetoj minuti pucala je pored gola, kao i Llompart šest minuta kasnije, da bi prvu njemačku priliku imala Kossler, no u 18. minuti pucala je visoko preko gola. Nakon kornera Llompart u 24. minuti Carmona je pucala ravno u Johannes, a do odmora njemačka golmanica branila je i pokušaje Eizaguirre i Pinillos. Najveću priliku prvog dijela propustila je Baena, kada je u 34. minuti pogodila stativu, a posljednju priliku prvog dijela imala je Abelleira, no i ona je bila neprecizna.

U desetoj minuti drugog dijela i Eizaguirre je pogodila stativu, a zatim ju je zamijenila del Castillo, koja je u 64. minuti također pogodila stativu. No, ni tu nije bilo kraja pogađanja okvira gola. Samo pet minuta kasnije i Carla je zatresla stativu njemačkoga gola, no napokon je deset minuta prije kraja Maria Llompart odlično izvedenim slobodnim udarcem dovela Furiju do prednosti te naposljetku i pobjede. Bio je to treći naslov Španjolske u ovom uzrastu, a vrijedi spomenuti kako je susret sudila Hrvatica Ivana Martinčić te podijelila jedan žuti karton, uz dosuđenih 23 prekršaja.

Statistika finala bila je poražavajuća za Elf. Naime, Njemice su uputile svega dva udarca prema golu, od kojih jedan u okvir, a Španjolska je pucala čak 20 puta te uz četiri stative još devet puta pucala u okvir Johannes.

Njemačka (4-2-3-1)

Johannes – Sakar (Kaut 81′), Ebert, Schmidt, Wittje – Muller, Lohmann – Kossler, Stolze, Krumbiegel – Muller

Španjolska (4-4-2)

Echezarreta – Hernandez, Codina, Torroda, Pinillos – Baena, Abelleira (Katie 86′), Llompart (80.), Carmona – Carla (Elena 78′), Eizaguirre (del Castillo 60′)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.