EP U21 Kvalifikacije: Hrvatska u Varaždinu traži pobjedu nad Bjelorusima

EP U21 Kvalifikacije: Hrvatska u Varaždinu traži pobjedu nad Bjelorusima

Danas od 18 sati na stadionu u Varaždinu mlada reprezentacija Hrvatske ugostit će mladu selekciju Bjelorusije.

Selekcija Bjelorusije je do sada odigrala tri utakmice u skupini. U te tri utakmice pobijedili su San Marino, remizirali sa Češkom te izgubili od selekcije Grčke. Postigli su dva pogotka u skupini. U pobjedi protiv San Marina strijelac pobjedonosnog pogotka i to iz kaznenog udarca bio je Dmitri Antilevski, dok je Češkoj zabio Mikhail Shibun. Najskuplji igrač selekcije Bjelorusije je Evgeni Berezekin, koji prema Transfermarktu vrijedi 450 tisuća eura, a trenutni klub mu je Bate Borisov. Taktika koju njihov izbornik Lyudas Rumbusit najčešće koristi je 4-1-4-1.

Što se tiče naše reprezentacije izabranici Nenada Gračana do sada su odigrali jednu utakmicu i to na gostovanju u Moldaviji. U toj utakmici pobijedili su 0:3, a pogotke za nas postigli su Ante Ćorić u četvrtoj minuti utakmice, te Josip Brekalo u 43. minuti i u 61. minuti. U kadru iz prve utakmice sigurno neće biti ozlijeđenih Alena Halilovića, Petra Bočkaja i Marina Pongračića, dok je Duje Ćaleta – Car priključen A reprezentaciji. Dobre vijesti su što su tu sada Nikola Vlašić, Filip Benković te Lorenco Šimić, kojih nije bilo u Kišinjevu. Mogući sastav kojeg će izvesti izbornik Gračan u formaciji 4-3-3 će biti Posavec na vratima, obrambene zadaće vršit će Benković, Šimić, Sosa i Karačić, za kreaciju naše igre zaduženi će biti Moro, Šunjić i Vlašić, dok će napadački dio pokrivati Brekalo, Fiolić i Marin Jakoliš.

Foto: HNS

Na press konferenciji izbornik Nenad Gračan obje je utakmice istaknuo kao vrlo važnima.

“Češka je nositelj naše skupine, a Bjelorusija nipošto nije autsajder s obzirom da su Bjelorusi odigrali neriješeno u Češkoj. Bjelorusija nije agresivna poput Moldavije, više traži igru i češće dolazi u završnicu, no želja nam je pobjeda kako bismo mirno dočekali Češku. Češka je redoviti sudionik završnih turnira, radi se o vrlo ozbiljnoj reprezentaciji“ – rekao je izbornik i dodao da mu je drago da se reprezentacija vraća u Varaždin.

Ovim putem pozivamo vas da i vi dođete na utakmicu u Varaždin te podržite naše mlade reprezentativce.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.