EP (Ž): Austrija boljim izvođenjem jedanaesteraca izbacila Španjolsku!

EP (Ž): Austrija boljim izvođenjem jedanaesteraca izbacila Španjolsku!

Foto: Uefa.com

Treći polufinalist Europskog nogometnog prvenstva za žene je Austrija, koja je senzacionalno nakon jedanaesteraca izbacila velikog favorita, momčad Španjolske 5:3.

Prema očekivanjima Austrija se od samog početka susreta povukla u vlastitih 30 metara i čekala priliku iz kontre. Španjolke su to koristile i polagano se približavale protivničkom golu. U sedmoj minuti Losada je pucala zamalo pored gola, baš kao i Sampedro 12 minuta kasnije. Meseguer je također probala u 43. minuti, no i ona je pucala pored gola i na odmor se otišlo bez zgoditaka.

U 53. minuti nastavak su otvorile igračice Austrije svojim prvim udarcem, no nakon kornera Prohaska je pucala ravno u Panos. Prave prilike nije bilo sve do 75. minute kada je Maria Paz pucala pored gola. Dvije minute kasnije Paredes je glavom iz kornera pucala preko gola, a Hermoso je u sudačkoj nadoknadi pogodila vanjski dio mreže i susret je otišao u produžetke.

U osmoj minuti prvog produžetka Leon je pucala ravno u Zinsberger, a kad je golmanica obranila i pokušaj Torrecille iz 114. minute bilo je jasno da susret odlazi u raspucavanje s bijele točke. Jedina tragičarka bila je Messeguer, kojoj je Zinsberger obranila jedanaesterac i odvela Austriju u polufinale.

Austrija (4-3-3)

Zinsberger – Schiechtl, Wenninger, Schnaderbeck, Aschauer – Zadrazil (Pinther 110′), Puntigam, Billa (Kirchberger 81′) – Feiersinger, Burger, Makas (Prohaska 41′)

Španjolska (4-3-3)

Panos – Corredera, Torrejon, Paredes, Leon – Losada (Putellas 68′), Meseguer, Sampedro – Latorre (Hermoso 76′), Paz (Torrecilla 112′), Mariona (Garcia 56′)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.