EP (Ž): Pobjedom nad domaćinima hrvatske odbojkašice izborile prolazak skupine

EP (Ž): Pobjedom nad domaćinima hrvatske odbojkašice izborile prolazak skupine

Foto: Hrvatski odbojkaški savez / Instagram

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija u drugoj utakmici na Europskom prvenstvu pobijedila je reprezentaciju Gruzije.

Hrvatske su reprezentativke ponovno odlično otvorile utakmicu. U prva dva seta sve igračice funkcionirale su iznimno dobro, a ponovno se istaknula Katarina Barun. Nakon lako osvojenog vodstva od 0:2 u setovima (12:25, 13:25), ponovno dolazi do drastičnog pada koncentracije naših odbojkašica. Jednako kao i u prethodnoj utakmici, Hrvatice su treći set loše otvorile, nisu imale pravog prijema, ni pravog bloka. Iako se činilo kako bi na kraju ipak mogle preokrenuti rezultat, promašenim servisom naše Samante Fabris set je završio 25:23 u korist Gruzije. Gruzijskim je odbojkašicama ovo prvi osvojeni set na prvenstvu.

Uslijedio je još jedan dramatičan set. Činilo se kao da su se hrvatske odbojkašice vratile u igru, no samo nakratko. Hrvatska je vodila tijekom cijelog seta, ali su gruzijske igračice izjednačile pri samom kraju (22:22). Hrvatska je naposljetku jedva osvojila set (23:25), izvukla pobjedu (1:3) i osvojila tri boda. Ovom pobjedom hrvatske su odbojkašice osigurale prolazak skupine.

Najbolja u bloku: Ema Strunjak

Najbolja na servisu: Samanta Fabris

Najbolja na prijemu: Nikolina Božićević

Najbolja u obrani: Nikolina Božićević

Najbolja u napadu: Katarina Barun

Najefikasnija igračica: Katarina Barun

Sljedeća utakmica naših reprezentativki na rasporedu je u nedjelju, 24. rujna od 17:55.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.