EP za olimpijsku dasku: Luka Mratović 14. u konačnom poretku

EP za olimpijsku dasku: Luka Mratović 14. u konačnom poretku

U zadnjem plovu prvenstva Mratović je ciljem prošao sedmi, te tako napredovao tri mjesta u konačnom poretku

Luka Mratović/http://crosailingteam.hjs.hr

Luka Mratović definitivno je ove sezone napravio veliki korak naprijed. Na Europskom prvenstvu za olimpijsku dasku u Cesmeu zauzeo je 14. mjesto što je najbolji hrvatski rezultat dosad na natjecanjima ove razine u ovoj olimpijskoj disciplini. Odlično je Luka jedrio od prvog dana, ni u jednom trenutku nije bio lošije plasiran od 17. mjesta.

U zadnjem plovu prvenstva, po oko 25 čvorova vjetra, što su vrlo izazovni uvjeti u kojima nije nimalo jednostavno kontrolirati dasku, Mratović je ciljem prošao sedmi, te tako napredovao tri mjesta u konačnom poretku do 14. pozicije. Mihovil Fantela EP je završio kao 30., i za njega također najbolji osobni plasman.

Novi europski prvak je Poljak Piotr Myszka. U finalnom plovu za odličja odigrala se prava drama. Myszka je imao toliku bodovnu prednost da je mogao jedriti smireno, dovoljno mu je bilo ući u cilj negdje po sredini finalne flote od najboljih deset. Međutim, na samom startu sudario se s kolegom iz reprezentacije, Tarnowskim, obojica su pala u more. Dok su krenuli ponovno flota je vec odmakla. Iznimnim jedrenjem Myszka se uspio do cilja probiti do šestog mjesta i sa samo dva boda prednosti uzeti zlato ispred Francuza Bontempsa.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.