EP Ždrijeb: Barakude u drugoj, a vaterpolistice u četvrtoj jakosnoj skupini

EP Ždrijeb: Barakude u drugoj, a vaterpolistice u četvrtoj jakosnoj skupini

Obje naše vaterpolske reprezentacije saznat će svoje protivnike danas.

Foto: Pro Recco/Twitter

Danas od 12 sati u španjolskoj Barceloni održat će se ždrijeb Europskog prvenstva u vaterpolu, a Hrvatska će u obje konkurencije imati svoje predstavnike. Vaterpolisti su smješteni u drugu, a vaterpolistice u najslabiju, četvrtu jakosnu skupinu.

Europsko prvenstvo održat će se od 14. do 28. srpnja, u konkurenciji muškaraca sudjelovat će 16 reprezentacija, a u konkurenciji žena 12. Četiri pobjednika skupina muške konkurencije idu izravno u četvrtfinale, a drugo i trećeplasirani iz svake skupine morat će u osminu finala.

Prvu jakosnu skupinu čine Srbi, Crnogorci, Mađari i Grci, dok su uz Hrvatsku u drugoj Španjolska, Italija i Rusija. Treću jakosnu skupinu čine Francuska, Gruzija, Njemačka i Malta, a posljednju Nizozemska, Rumunjska, Slovačka i Turska.

Kod vaterpolistica u prvoj jakosnoj skupini su Mađarska i Nizozemska, u drugoj Italija i Španjolska, u trećoj Grčka i Rusija, a u posljednjoj, četvrtoj, Srbija, Njemačka, Francuska, Turska, Izrael i Hrvatska. Po četiri reprezentacije iz obje skupine izborit će četvrtfinale.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.