ESPN: Manchestery City ‘bacio oko’ na Higuaina i Benzemu

ESPN: Manchestery City ‘bacio oko’ na Higuaina i Benzemu

Manchester City i ovo ljeto će biti jedan od najaktivnijih klubova na europskoj tržnici nogometaša.

Gonzalo Higuain/Getty Images

Manchester City više nije pod nadzorom UEFA-e zbog financijskog fair playa te klub s Etihada ovo ljeto može nesmetano trošiti petrodolare predsjednika Khaldoona Al Mubaraka koji je i sam izjavio kako klub ovo ljeto neće biti suzdržan od trošenja velikog novca na pojačanja.

U prvom redu tu su Karim Benzema i Gonzalo Higuain koji bi mogli doći u City umjesto Stevana Jovetića kojega se povezuje s povratkom u Serie A te Edina Džeke koji nije izrazio želju za odlsakom iz redova ‘Građana’, ali ljetni prijelazni rok još nije ni počeo.

Gonzalo Higuain sigurno nije sretan što drugu sezonu zaredom Napoli neće igrati Ligu prvaka stoga bi njegov odlazak u City mogao biti ostvaren iako Aurelio de Laurentis očekuje ponudu koja će ga ‘izuti iz cipela’.

Karima Benzemu osim Cityja prate i Arsenal te Cityjev gradski rival United, ali Benzemin menadžer je prije nekoliko dana samo potvrdio riječi francuskog reprezentativca koji karijeru želi nastaviti, a možda i završiti u Realu.

City također pretendira na dovođenje Liverpoolova krila Raheema Sterlinga za kojega je već dva puta poslao izdašne ponude, ali klub s Anfielda traži ni manje ni više nego 70 milijuna eura. U kontekstu dolaska na Etihad spominje se i Paul Pogba, ali pitanje je gdje će Francuz kojega traži pola Europe zbilja završiti.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.