Estonci odbili Hajdukov prijedlog zamjene domaćinstva

Estonci odbili Hajdukov prijedlog zamjene domaćinstva

Utakmice Hajduka i Sillamae ipak će se odigrati u terminima koje je odredio Uefin ždrijeb u Nyonu...

Marin Brbić/Foto: www.hajduk.hr

Estonska JK Sillamae Kaleva odbila je zahtjev Hajduka za zamjenom domaćinstava prve utakmice prvog pretkola Europske lige. Ogledi Splićana i Estonaca tako će se ipak održati 2. i 9. srpnja, a uzvrat se – zbog Ultra Europe festivala – neće održati na Poljudu, već u susjednom Dugopolju.

“Učinili smo sve kako bismo zamijenili domaćinstva zbog unaprijed definiranog održavanja festivala na Poljudu, no Estonci na to nažalost nisu pristali”, potvrdio je predsjednik Hajduka Marin Brbić te otkrio dodatne detalje kratkotrajnih ‘pregovora’.

“Estoncima smo ponudili pokriti sve troškove boravka u Hrvatskoj, ali zbog svojih razloga na to nisu pristali. Promjenu domaćinstva htjeli smo prvenstveno zbog gledatelja, kako bi što više ljudi moglo svjedočiti utakmici na Poljudu. Zbog toga nam je jako žao što nije uspjelo”, iskren je bio Brbić.

Samo tri dana kasnije majstore s mora dočekat će Dinamo na Maksimiru, u prvoj utakmici novog izdanja MaxTV Prve lige, što bi Damiru Buriću i njegovim pulenima moglo stvoriti određene probleme.

“Što se samog natjecateljskog dijela tiče, odgovara nam da revanš igramo na Poljudu, kako zbog lakšeg prolaza, tako i obveza u prvenstvu. Tri dana kasnije je derbi s Dinamom pa će momčad barem biti lišena dugih putovanja”, pozitivan je predsjednik. “Stadion Hrvatski vitezovi u Dugopolju moći će primiti oko 4500 gledatelja, a pravo na ulaznicu imat će pretplatnici Hajduka. One će biti osigurane za prvih 4500, a više ćemo detalja objaviti u narednim danima”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.