Euro U-17: Hrvatska reprezentacija započela pripreme

Euro U-17: Hrvatska reprezentacija započela pripreme

Foto: Dario Bašić/ UEFA.com

Reprezentacija nogometaša do 17 godina, koja će nastupiti na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj od 3. do 19. svibnja, okupila se u srijedu u Zagrebu i krenula na pripreme u Medulin, a izbornik Dario Bašić pozvao je 24 igrača od kojih će se njih 18 naći na konačnom popisu za EP.

Na izbornikovom popisu našli su se vratari Dominik Kotarski (Dinamo), Vice Baždarić (Hajduk) i Ivor Pandur (Rijeka), obrambeni igrači David Čolina (Dinamo), Stipe Radić (Hajduk), Juraj Ljubić (Dinamo), Tin Hrvoj (Dinamo), Ivan Nekić (Rijeka), Mateo Leš (Dinamo), Mario Vušković (Hajduk) i Filip Hlevnjak (Slaven Belupo), veznjaci Tomislav Krizmanić (Dinamo), Marko Hanuljak (Hypo Limač), Jurica Pršir (Dinamo), Bartol Franjić (Dinamo), Lovro Pedić (Hypo Limač) i Marko Martinović (Benfica) te napadači Antonio Marin (Dinamo), Michele Šego (Hajduk), Jurica Bajić (Hajduk), Josip Mitrović (Rijeka), Leon Kreković (Hajduk), Roko Baturina (Split) i Ivijan Svržnjak (Slaven Belupo).

U prvom krugu Hrvatska će biti smještena u Opatiji, kao i ostalih sedam reprezentacija iz skupina A i C koje igraju u centru ‘Rijeka’. Skupine B i D igrat će na stadionima u Velikoj Gorici, Zaprešiću, Lučkom i Sesvetama, kao i nokaut faza natjecanja. Finale je na rasporedu 19. svibnja u Varaždinu.

Hrvatska otvara Euro utakmicom protiv Italije 3. svibnja u 17.45 sati na stadionu HNK Rijeka, a na istom mjestu igra i u drugom kolu protiv Turske 6. svibnja u 13.15 sati. Natjecanje u skupini naši će mladi nogometaši završiti dvobojem protiv Španjolske 9. svibnja u 12 sati u Kostreni.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.