EuroBasket 2017: “Misija je teška, ali nije nemoguća…”

EuroBasket 2017: “Misija je teška, ali nije nemoguća…”

Hrvatska reprezentacija okupila se jučer u Zagrebu, uoči posljednje dvije Kvalifikacijske utakmice za EuroBasket 2017.

U subotu, 19. studenog 2016. Hrvatska u Zagrebu (SD Trnsko) u 18sati igra protiv Estonije, a već je 23. studenog na rasporedu i posljednja kvalifikacijska utakmica protiv snažne Francuske (Clermont Ferrand).

Podsjetimo, Hrvatska u dosadašnjem dijelu Kvalifikacija za EuroBasket 2017 ima dvije pobjede i dva poraza, a na europsku smotru prolaze prvoplasirane reprezentacije iz devet kvalifikacijskih skupina i šest najbolje drugoplasiranih ekipa.

 Livestream utakmice moći ćete pratiti na službenim stranicama Hrvatskog košarkaškog saveza.

U nastavku donosimo izjave izbornika i igračica uoči nadolazećih utakmica:

„Imamo zadnji krug kvalifikacija gdje su nam ostale utakmice s Estonijom (subota) i Francuskom (srijeda), što nam je ujedno i ključna utakmica s obzirom da smo u prvom klubu kvalifikacija izgubili jednu utakmicu od Nizozemske. Mi da bi išli na EuroBasket u srijedu moramo pobijediti u Francuskoj. Misija je teška, ali nije nemoguća. Nadam se da ćemo u srijedu nakon te utakmice biti dobro raspoloženi i da ćemo ostvariti taj plasman na EuroBasket 2017 u Češkoj“, zaključuje izbornik  Braslav Turić.

Jelena Ivezić, kapetanica hrvatske ženske reprezentacije:

„Bogu ništa nije nemoguće. Svi smo već pomalo, a i vi svi s nama, zaboravili prvu utakmicu koju igramo s Estonijom, a koja je isto jako važna. Nemojmo se samo fokusirati na Francusku. Svi znamo da je to treće reprezentacija svijeta, ali… Mi možda jesmo malo oslabljeni, no svi koji smo došli ovdje mogli smo ostati doma deset dana i ništa ne raditi, uzet si pauzu. Međutim, svi smo došli ovdje jer se nadamo prolasku i odlasku na Europsko prvenstvo.“

Antonija Sandrić:

„Prije svega mogu reći da sam presretna što sam ponovo u svojoj državi i što smo se opet okupile da vidim svoje cure… Nadovezala bih se na Jelenu. Slažem se da se prije svega moramo fokusirati na utakmicu protiv Estonije jer možemo se prisjetiti da kad smo igrali protiv njih u Estoniji, nije bilo jednostavno. Odvojili smo se tek u drugom poluvremenu. Trebamo dati sve od sebe, a vjerujem da smo sve ovdje iz tog razloga. Došli smo kao profesionalci odraditi svoj posao i igrati za svoju državu. Nadam se da ćemo se plasirati na EuroBasket 2017 i krenuti prema Češkoj.“

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.