[VIDEO] EuroBasket 2017: ”Utakmica generacije” – Što očekivati od Rusije?!

[VIDEO] EuroBasket 2017: ”Utakmica generacije” – Što očekivati od Rusije?!

UTAKMICA GENERACIJE, kako ju je Dario Šarić nazvao, baš bi i mogla biti najzanimljivija i najneizvjesnija u osmini finala, ali pokazali smo da smo spremni za velike utakmice.

Hrvatska košarkaška reprezentacija; hks-cbf.hr

Istanbul je spreman za kremu europske reprezentativne košarke. Danas je započela eliminacijska faza ovogodišnjeg EuroBasketa. Hrvatsku reprezentaciju nakon, može se reći, očekivanog, laganog i dobro odrađenog posla u grupnoj fazi, sutra u posljednjoj utakmici osmine finala očekuje Rusija.

Rusi na krilima Alexseija Shveda igraju puno bolje od predviđanja

Svakom utakmicom u grupnoj fazi naši dečki dizali su formu. Naravno, jedini pravi test bili su Španjolci, a baš u toj utakmici pokazali smo da imamo kapaciteta za ono najzahtjevnije. Takvim pristupom treba krenuti u utakmicu s Rusijom.

Rusi slove za ekipu s dosta kompaktnom i robusnom obranom, a što se tiče napadačkog djela ekipe sve se manje-više odvija preko Shvedovih leđa. Na kraju krajeva, malo tko je očekivao da će Rusija proći skupinu sa samo jednim porazom, a sve to ponajviše zahvaljujući upravo Shvedu. Stoga je i analiziranje Rusije, zapravo analiziranje Alexseija Shveda.

Shved je Rusija

Alexsei Shved sigurno ne spada među najbolje igrače turnira, ali igra kao da spada. Do sada ima fenomenalan turnir. Djeluje vrlo samopouzdano. Njegov odabir šuteva može se ponekad smatrati upitnim, ali njegovo umijeće s loptom i sposobnost okomitih ulazaka u reket, te momentalna skočnost s loptom u rukama prilikom šutiranja čine ubojitu kombinaciju. Djeluje kao igrač bez pritiska koji uživa u košarci. Tako se izvrsno nosi i s ulogom glavnog igrača, kojeg mu je dodijelio izbornik Sergey Bazarevich.

Petrović je sigurno već posložio sve za ”Utakmicu generacije”

Pa iako su pokazali jako puno, nisu nepobjedivi. UTAKMICA GENERACIJE, kako ju je Dario Šarić nazvao, baš bi i mogla biti najzanimljivija i najneizvjesnija u osmini finala, ali pokazali smo da smo spremni za velike utakmice. Želje i srčanosti sigurno neće nedostajati, pa je stoga normalno očekivati prolazak u četvrtinu finala.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.