Eurobasket: Pomama za ulaznicama već je otpočela

Eurobasket: Pomama za ulaznicama već je otpočela

Održana je konferencija za medije povodom hrvatskog dijela organizacije ovogodišnjeg Eurobasketa. Direktor organizacija odbora istaknuo je tom prigodom velik interes za nabavkom ulaznica, koje će biti službeno puštene u prodaju 16. veljače...

Foto: commons.wikimedia.org

Na konferenciji za novinare održanoj povodom organizacije Europskog košarkaškog prvenstva iznesen je podatak kako je, čak i prije službene prodaje ulaznica, već rezervirano 50 posto njihova ukupnog kontingenta.

Eurobasket će se po prvi put održati u četiri zemlje, a uz Hrvatsku, odnosno Zagreb, organizaciju su prezele Francuska, Njemačka i Latvija. Najveći košarkaški sportski događaj u Lijepoj našoj uljepšat će “zagrebačka skupina” koju čine reprezentacije Gruzije, Nizozemske, Makedonije, Grčke, Slovenije i domaćina Hrvatske.

“Mogu kazati kako je već sada rezervirano oko 50 posto ulaznica, a vjerujemo i da će Arena biti ispunjena u svih pet dana prvenstva. Jedan od razloga tomu sigurno su i najjeftinije ulaznice”, istaknuo je direktor Eurobasketa Boris Jakimenko.

“Pozivamo sve hrvatske ljubitelje košarke da požure s nabavkom svojih karata jer već prvoga dana (5. rujna) igramo sa Slovenijom, a interes slovenskih ljubitelja košarke već je sada golem. Slovenci u pravilu ulaznice kupuju mnogo ranije od hrvatskih navijača – tako su već najavljeni navijački vlakovi iz Slovenije, zbog čega smo morali poduzeti određene korake i hrvatskim navijačima omogućiti da pohode utakmicu u što većem broju. Napravit ćemo i kampanju u medijima, a jedan će dio ulaznica otići prema županijskim savezima’, ističe.

Prvenstvo će se u Areni odigravati od 5. do 10. rujna, a ulaznice će biti službeno puštene u prodaju 16. veljače i to posredstvom agencije Eventim po cijeni od 75 do 250 kuna. Jedna će osoba moći kupiti najviše osam ulaznica, a prvi krug prodaje zatvorit će se 14. ožujka. U tom periodu prodavat će se paketi ulaznica za svih pet utakmica pojedinih reprezentacija, dok će se u drugom krugu (15. ožujka do 15. travnja) prodavati ulaznice za pojedinačne utakmice.

“Uobičajeni kapacitet Arene je otprilike 15 tisuća mjesta, no taj će broj ipak biti manji s obzirom na to da FIBA Europe zahtijeva posebna mjesta za TV komentatore i novinare iz pisanih medija te marketinški prostor. Procjenjujem da bi konačan kapacitet ulaznica za navijače trebao biti oko 13.500. Generalnu probu za domaćinstvo Eurobasketa imat ćemo od 36. do 28. kolovoza na mini turniru na kojem će sudjelovati Hrvatska, BiH, Izrael i Estonija. Ne sumnjamo da će Hrvatska organizaciju Eurobasketa iznijeti na vrhunskoj razini, a nadam se da ćemo iz toga profitirati na samom sportskom planu te da će naša reprezentacija dogurati jako daleko.”

Riječ je na konferenciju dobila i “posebna gošća”, direktorica FIBA Europe Monica Puchner. “Hrvatskoj smo domaćinstvo dali s dobrim razlogom. Imate ljude koji znaju kako se organiziraju velika sportska događanja, što dokazuje i izvrsno odrađivanje nekoliko turnira mlađih kategorija. Dvorana Arena u Zagrebu udovoljava svim našim kriterijima, Hrvatska je prava sportska i košarkaška nacija te ne sumnjamo da će utakmice biti dosta posjećene. Svjesni smo sigurnosnih aspekata organizacije – pogotovo prvoga dana kada se sastaju Hrvatska i Slovenija te Grčka i Makedonija te je sigurno da ćemo u suradnji s organizatorima posebnu pažnju posvetiti sigurnosti”, izreferirala je Puchner.

Eurobasket 2015. prvotno se trebao održati samostalno u Ukrajini, što je propalo zbog izbijanja ratnog stanja na njezinu tlu. U utakmicama prve faze natjecanja 24 ekipe koje sudjeluju stoga će snage odmjeriti u Zagrebu, Montpellieru, Berlinu i Rigi, dok će se druga faza i završnica odigrati u francuskom Lilleu od 12. do 20. rujna 2015. godine.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.