Euroliga: Ante Tomić proglašen za najkorisnijeg igrača u veljači

Euroliga: Ante Tomić proglašen za najkorisnijeg igrača u veljači

Tomić je veljaču završio sa prosjekom od 22 poena i 9 skokova uz 74 posto šuta, postavši prvi igrač s 25 poena i 15 skokova nakon legendarnog Sabonisa

Ante Tomić / Getty Images

Ante Tomić proglašen je najkorisnijim igračem Topa 16 Eurolige za mjesec veljaču. Dubrovčanin je laskavu titulu zaradio drugi puta u karijeri, budući da je i prošle sezone bio najbolji igrač veljače. Razlog u dobrim igrama vjerojatno leži i u činjenici da je hrvatski reprezentativac rođen 17. veljače. Barcelona je trenutačno na omjeru 8-0 u drugoj fazi Eurolige, a Tomić je stožerni igrač Katalonaca. Veljaču je završio sa impresivnim brojkama od 22 poena prosječno uz 74 posto šuta za dva poena!

Tomić je mjesec otvorio sa 16 poena i četiri skoka u domaćoj pobjedi nad Armani Milanom (80:70). Nakon toga ubilježio je 24 poena (najbolji učinak karijere) i devet skokova u gostujućem slavlju nad Laboral Kutxom (68:80). To mu je donijelo valorizaciju od 36 bodova i naslov MVP-a 7. kola Topa 16.

Dubrovčanin se ni tu nije zaustavio već je u novoj gostujućoj pobjedi nad Efesom 84:89 postavio nove osobne rekorde. U slavlju izborenom nakon produžetka ostvario je 26 poena (učinak karijere) i 15 skokova (također učinak karijere) zaradivši impresivnih 40 bodova valorizacije.

Osim što nikad ni jedan euroligaški igrač nije imao takva dva impresivna učinka zaredom, Tomić je postao prvi igrač s 25 poena i 15 skokova nakon legendarnog Arvydasa Sabonisa prije deset godina.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.