Europske igre mladih: Hrvatski paraolimpijci osvojili 17 medalja!

Europske igre mladih: Hrvatski paraolimpijci osvojili 17 medalja!

Hrvatski predstavnici su posljednjeg dana natjecanja osvojili 11 medalja u boćanju, stolnom tenisu, plivanju i atletici.

Posljednjeg dana natjecanja na Europskim igrama mladih sportaša s invaliditetom u talijanskoj Genovi hrvatski sportaši osvojili su još tri zlata, četiri srebra i  četiri bronce.

Atletičar Dominik Počekal osvojio je svoje drugo zlato u kugli s daljinom od 8.56 metara, Matej Kačmarćik  je slavio u disku s 31,44 metra, a Petra Štruklec u kugli s daljinom od 4,91 metra. Tri zlata atletičara upotpunio je Erik Fabijan Kaurin srebrom u kugli (10,27).

U plivanju je Ana Majsec u disciplini 400 m slobodno s vremenom od 6:32.77 minuta osvojila srebrnu medalju, dok su s osobnim rekordima brončane bile Paula Novina u disciplini 400 metara slobodno i Martina Crkvenac na 100 delfin.

U boćanju kategorije BC2 Luka Wagner osvojio je srebrnu, a brončanu medalju Ivan  Svibovec, dok je u BC4 kategoriji Katarina Strunjak bila brončana.

U stolnom tenisu hrvatski mix Marija Martinović i Nino Baša bili su srebrni, dok je u ekipnoj konkurenciji Baša s Talijanom Matejom Morsijem osvojio broncu.

Hrvatski mladi sportaši s invaliditetom vraćaju se tako iz Genove s pet zlata te po šest srebrnih i brončanih medalja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.