Europski kup nacija: Hrvatska poražena od Češke

Europski kup nacija: Hrvatska poražena od Češke

Foto:HRS/Facebook

Hrvatska reprezentacija odigrala je jučer u Havirovu utakmicu Europskog kupa nacija protiv vodeće momčadi skupine 2A Češke. Utakmica je završila porazom naših 26 : 5. Česi su zasluženo pobijedili pokazavši  dominaciju na terenu. Tijekom cijele utakmice padala je kiša, teren je bio mokar, ali Česi su se pokazali nezaustavljivi i  u takvim uvjetima.

Već u drugoj minuti susreta Češka je povela, odguravši naše reprezentativce skroz do linije zgoditka i kroz skup položila za 5 : 0, a potom iz pretvaranja povećala vodstvo na 7 : 0. Hrvatska u otvorenoj igri preuzima inicijativu te u nekoliko navrata preko linije ozbiljno prijeti Češkoj, međutim svaki puta malo nedostaje do realizacije. Loši vremenski uvjeti rezultirali su brojnim izgubljenim loptama na obje strane, što je dovodilo do ponovnog početka igre skupom, u kojem su fizički jači Česi prevladavali te u 27. minuti u jednom takvom naletu ponovno postigli zgoditak i poveli 14 : 0, što je i bio rezultat prvog poluvremena. U nastavku susreta treneri Ursić i Buzov napravili su neke izmjene koje su minimalno ublažile prevlast češkog skupa, ali oni i dalje dominiraju te u 54. minuti, nakon auta hrvatske reprezentacije i velike pogreške naših igrača, povisuju rezultat na 21 : 0. Deset minuta kasnije Češka još jednom polaže iza naše linije zgoditka te odlazi na visokih 26 : 0. Na samom kraju utakmice, u lijepoj akciji  naše linije, Bunić polaže za smanjenje rezultata na konačnih 26 : 5.

Hrvatska reprezentacija ponovno će se okupiti u srijedu u Zagrebu, kada će i započeti pripreme za subotnju utakmicu protiv Švicarske na stadionu Stjepan Spajić.

ragbi (2)

Foto: HRS

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.