EUROPSKI KUP NACIJA: HRVATSKA PORAŽENA U ČEŠKOJ

EUROPSKI KUP NACIJA: HRVATSKA PORAŽENA U ČEŠKOJ

Foto: HRS

Hrvatska reprezentacija odigrala je jučer u Havirovu utakmicu Europskog kupa nacija protiv vodeće momčadi skupine 2A Češke te je poražena rezultatom 26 : 5.

U susretu u kojem je češki skup apsolutno dominirao nad našim, Česi su zasluženo odnijeli pobjedu, a u prilog tome nisu išli niti mokar teren i kiša koja je padala tijekom cijele utakmice.Češka je povela već u drugoj minuti susreta, odguravši naše reprezentativce skroz do linije
zgoditka i kroz skup položila za 5 : 0, a potom iz pretvaranja povećala vodstvo na 7 : 0. Hrvatska u otvorenoj igri preuzima inicijativu te u nekoliko navrata preko linije ozbiljno prijeti Češkoj,međutim svaki puta malo nedostaje do realizacije. Loši vremenski uvjeti rezultarali su brojnim `ispadnutim´ loptama na obje strane, što je dovodilo do ponovnog početka igre skupom, u kojem su fizički jači Česi prevladavali te u 27. minuti u jednom takvom naletu ponovno postigli zgoditak i poveli 14 : 0, što je i bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku susreta treneri Ursić i Buzov napravili su neke izmjene koje su minimalno ublažile prevlast češkog skupa, ali oni i dalje dominiraju te u 54. minuti, nakon auta hrvatske reprezentacije i velike pogreške naših igrača, povisuju rezultat na 21 : 0. Deset minuta kasnije Češka još jednom polaže iza naše linije zgoditka te odlazi na visokih 26 : 0. Na samom kraju utakmice, u lijepoj akciji naše linije, Bunić polaže za smanjenje rezultata na konačnih 26 : 5.

 Hrvatska reprezentacija vraća se iz Češke sutra ujutro, a ponovno će se okupiti u srijedu u Zagrebu, kada će i započeti pripreme za subotnju utakmicu protiv Švicarske na stadionu Stjepan Spajić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.