Europsko juniorsko prvenstvo skokova u vodu obilježila odličja mladih nada

Europsko juniorsko prvenstvo skokova u vodu obilježila odličja mladih nada

Na pobjednički tron stalo je 15 novih juniorskih europskih prvaka u istom broju disciplina, podijeljeno je 45 medalja i 75 diploma. 

Foto: Facebook/ Skokovi u vodu - Diving

Na bazenskom kompleksu Kantrida završeno je Europsko juniorsko prvenstvo u skokovima u vodu. Šest dana natjecanja, 28 zemalja Europe, 176 natjecatelja, još veći broj trenera i pratećeg osoblja samo je statistika koja govori o dimenziji ovog velikog sportskog događaja.

Nakon što su prvog dana Hrvoje Brezovac i Juraj Melša postali juniorski  viceprvaci Europe u sinkroniziranim skokovima s daske visine tri metra,  jučerašnjim zadnjim danom poznata su imena novih europskih prvaka u još dvije kategorije.

Kod djevojaka u grupi A s daske visine tri metra nova europska prvakinja postala je Kaja Skrzek iz Poljske ostvarivši 430,35 bodova što joj je donijelo dva europska zlata. Drugo mjesto osvojila je  Švicarka Michelle Heimberg dok je srebrna bila Njemica Christina Wassen. Hrvatska predstavnica Lorena Tomiek nije se uspjela plasirati u finale. Lorena je  u kvalifikacijama zauzela 23. mjesto s 300,45 bodova.

Odlična organizacija održanog prvenstva i osvojeno odličje ‘srebrnog sjaja’ hrvatskog dvojca Juraja Melše i Hrvoja Brezovca (članova zagrebačkog KSV “Nemo”) je ono po čemu će se pamtiti ovo natjecanje, ali i jednom sjajnom perspektivom ovog sporta u Hrvatskoj.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.