EUROPSKO PRVENSTVO Gaćina otvorio pobjedom

EUROPSKO PRVENSTVO Gaćina otvorio pobjedom

Hrvatski reprezentativac pokazao nadmoć u svakom segmentu igre.

Andrej Gaćina

Andrej Gaćina (20. na svijetu) startao je pobjedom na Europskom pojedinačnom prvenstvu u Budimpešti, naš prvi reket bio je bolji od Talijana Bobocice sa 4:1.

“Prva dva seta bila su lagana, treći je već bio malo teži. U četvrtom sam stao, on pustio ruku i pogodio nekoliko dobrih loptica. Čim sam postao agresivniji odmah je sve sjelo na svoje mjesto” , objašnjava Gaćina kojem je ovo bio premijerni nastup s novim izbornikom Neven Karkovićem.

Sljedeći suparnik našem stolnotenisaču bit će Šveđanin Kallberg, 88. igrač na svijetu, koji je u 1. kolu svladao Rumunja Crisana (52.) sa 4:2.

“Što se tiče 2. kola Šveđanin je mlad i nezgodan, pogotovo ako pusti ruku. Ima nezgodnu servu, dosad nismo igrali na Pro Tourevima. Jednom smo se sreli u Bundesligi gdje sam izgubio 3:2. Doduše, bio je nebitan meč, ali to ne mijenja mišljenje da je nezgodan. Igra bolje protiv jačih igrača. U konačnici, uopće se ne želim zamarati tko je s druge strane stola, spremit ću se i igrati svoju igru.”

Naš drugi predstavnik Tomislav Pucar  izgubio je dramatičan dvoboj protiv Danca Johnathana Grotha s 3-4 (10, -8, -6, 6, -9, 8, -10).

Od hrvatskih stolnotenisačica Andrea Pavlović je izgubila od Nijemice Sabine Winter s 2-4 (-11, -9, 2, -6, 9, -5), dok je Mateja Jeger izgubila glatko od kineske Šveđanke Li Fen s 0-4 (8, 4, 2, 8). Time su se  oprostile od natjecanja već u 1. kolu.

“Razmišljala sam o svakom sljedećem poenu, nisam se zamarala rezultatom. Njoj je to bio prvi meč na turniru, a ja sam je uspjela stisnuti. Zadovoljna sam što sam uzela  dva seta”  bile su to prve riječi skromne Pavlović.

U kombinaciji parova, hrvatski predstavnici  Kolarek i Pucar, pružili su odličan otpor uigranim Rusima Liventsovu i Paikovu, inače treći nositeljima EP-a. Na kraju su upisali poraz od 4:2, iako je to bio neizvjestan meč do samog kraja.

Kod mješovitih parova Frane Kojić i Španjolac Robles zaustavljeni su od srpske kombinacije Jevtović i Peto sa 4:0.

Pojedinačno
Stolnotenisači, 1. kolo: Bobocica (Ita) – Gaćina (Hrv) 1:4 (-3, -9, -8, 8, -5), Pucar (Hrv) – Groth (Dan) 3:4 (10, -8, -6, 6, -9, 8, -10)
Stolnotenisačice, 1. kolo: Winter (Nje) – Pavlović (Hrv) 4:2 (7, 9, -2, 6, -9, 5), Li Fen (Šve) – Jeger (Hrv) 4:0 (8, 4, 2, 9)

Parovi
Stolnotenisači, 1. kolo: Liventsov/Paikov (Rus) – Kolarek/Pucar (Hrv) 4:2 (10, 5, 9, -9, -9, 8), Kojić/Robles (Hrv/Špa) – Jevtović/Peto (Srb) 0:4 (-9, -8, -16, -6)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.