Europsko prvenstvo u boćanju: Dan hrvatskih podbačaja, Brnić i Živolić ostali bez finala

Europsko prvenstvo u boćanju: Dan hrvatskih podbačaja, Brnić i Živolić ostali bez finala

– Očekivali smo set medalja kao i uvijek, ali dečki su očito emotivno ispražnjeni, rekao je hrvatski izbornik Milan Celija

Brnić i Živolić ostali na brončanom podiju

Hrvatski boćarski reprezentativci neće po dobrome pamtiti ovaj petak, pretposljednji dan smotre Staroga kontinenta u Kopru. Prvo razočaranje dogodilo se u prvoj disciplini dana, igri parova. Hrvatski dvojac Tomislav Kolobarić i Mario Percan nisu uspjeli izboriti četvrtfinale. U repasažu su poraženi od srpskih reprezentativaca Šarca i Butorca 11:6.

Polufinale štafetnog izbijanja privuklo je veliki broj ljubitelja boćanja u koparsku dvoranu, ne samo slovenskih, već i hrvatskih koji su došli bodriti aktualne svjetske prvake Brnića i Živolića. Hrvatska štafeta nastupala je prva u paru sa Talijanima Ziraldom i Ferrerom. Nakon pet minuta bilo je izvjesno da od finala neće biti ništa. Brnić i Živolić pogodili su 49/62, Ziraldo i Ferrero 50/60. U finale su se tako plasirali Slovenci Petrič i Borčnik 55/59 te Francuzi A.Chirat i Micoud 54/59. Zlato su osvojili Francuzi koji su u finalu bili bolji sa 56/60:51/61.

U preciznom izbijanju čak se 11 igrača borilo za četiri mjesta u finalu. Prepune tribine s nestrpljenjems u iščekivale početak. U prvoj seriji sjajan je rezultat pogodio Miloš Milaković iz Srbije 26, te ljestvicu postavio vrlo visoko. Hrvatski predstavnik Nenad Tadić pucao je u drugoj seriji i pogodio tek devet punata. Uz Milakovića, plasman u finale osigurali su Marić (BIH) 22, Grattapaglia (Ita) 24 i Garcia (Fra) 24.

– Očekivali smo set medalja kao i uvijek, ali dečki su očito emotivno ispražnjeni. Naročito Leo Brnić koji je u 15 dana imao 16,17 trka. Fizički je spreman, ali glava ne radi kako treba. U paru i krugu se moglo bolje. Kolobarić je imao dobiven krug protiv Talijana, ali zadnja dva bacanja kao da su mu se ruke odsjekle. Inače je sve napravljeno i odrađeno kako treba. Par je vodio cijelo vrijeme, al jednostavno ne ide. Očekivali smo finale preciznog izbijanja, jer Tadić to može, ali napetost, atmosfera su očito imali prevelik utjecaj na njega, rekao je hrvatski izbornik Milan Celija.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.