Europsko prvenstvo u jedrenju: Šime Fantela i Igor Marenić nadomak medalje

Europsko prvenstvo u jedrenju: Šime Fantela i Igor Marenić nadomak medalje

- Nismo bš dobro odjedrili, ali apsolutno smo unutra, možemo jedriti za dvije medalje. U najbolje slučaju smo srebrni, u najgorem četvrti, rekao je Šime Fantela

Predzadnjeg dana Europskog prvenstva za olimpijske dvojce u Ateni nije išlo hrvatske predstavnike, međutim i ostale su posade jedrile dosta šareno, tako da u ukupnom poretku CRO jedra nisu puno izgubila u odnosu na nedjelju.

Šime Fantela i Igor Marenić u plov za odličja za deset najboljih ulaze sa ukupno četvrtog mjesta, odnosno kao treća europska posada, s obzirom da vodeći Australci Belcher i Ryan ne konkuriraju za medalje. Britanci Patience i Willis su osigurali naslov europskih prvaka, drugi među Europljanima su Finci Lindgren/Lindgren sa četiri boda boda prednosti u odnosu na Šimu i Igora, koji pak imaju dva boda manje od četvrte europske posade Austrijanaca Schmid/Recihsteader. Samo te tri posade u igri su za srebro i broncu.

– Nismo bš dobro odjedrili, ali apsolutno smo unutra, možemo jedriti za dvije medalje. U najbolje slučaju smo srebrni, u najgorem četvrti. Bit će to sutra zanimljiv tromeč,  komentirao je sa smiješkom Šime Fantela.

Na regatnom polju u Ateni puhao je maestral, desetak čvorova snage.

– Taj vjetar nismo imali tijekom ovoga tjedna, bilo je dosta rupa u polju i promjena smjera, u jednoj stranici vjetar bi promijenio smjer i nekoliko puta. Mi smo mislim griješili u strategiji, čuvali smo lijevu stranu regatnog polja koja je prolazila svih ovih dana, ali danas nije bilo tako – objasnio je Igor Marenić.

Šime Sorić i Marin Jakovčev su regatu završili na 68. mjestu.

U ženskoj konkurenciji jako dobro 11. mjesto zauzele su Enia Ninčević i Romana Župan. To je jedan od najboljih rezultata našeg ženskog olimpijskog dvojca, i da današnji dan nije bio problematičan za njih kao i za Šimu i Igora imale su dobre izglede ući i u sutrašnji plov za odličja, što bi bio vrhunski rezultat, ovako su ostale na korak do tog ostvarenja.
– Zadovoljne smo. Ono što nas jako raduje je poredak nacija, desete smo, a to bi nam za dva mjeseca na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj donijelo mjesto na Olimpijskim igrama 2016. i mogle bi se na miru pripremati, bez stresa oko norme. – komentirala je Enia Ninčević. Vode Austrijanke Vadlau/Oger.

Prije Santandera najboljim svjetskim jedriličarima predstoji još test event u Riu početkom kolovoza, kao zadnja provjera uoči SP-a.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.