Europsko prvenstvo u hrvanju: Tonimir Sokol osmi, Siniša Hogač deseti u Finskoj!

Europsko prvenstvo u hrvanju: Tonimir Sokol osmi, Siniša Hogač deseti u Finskoj!

Sokol je osmi bio u težinskoj kategoriji do 59 kilograma, dok je Hogač deseto mjesto zaslužio u konkurenciji do 66 kg

EP u Finskoj/www.hhs.hr

Hrvatski reprezentativci u hrvanju Tonimir Sokol i Siniša Hogač osvojili su osmo, odnosno deseto mjesto na Europskom prvenstvu koje se održava u Finskoj.

U težinskoj kategoriji do 59 kg prvoga je dana nastupio Tonimir Sokol. Prvo je u kvalifikacijskom kolu pobjedio Rumuna Anechiteu tehničkim tušem u prvoj rundi 8:0 (4:0), u osmini finala pobjeđuje Danca Fonnesbeka na bodove 1:0 (3:0), da bi u četvrtfinalu izgubio od predstavnika Srbije Frisa na bodove 0:7 (0:3). Natjecanje je završio kao osmi od 23 natjecatelja.

U težinskoj kategoriji do 66 kg u kojoj je nastupilo 27 natjecatelja, Dominik Etlinger u kvalifikacijskom kolu gubi od Slovaka Levaia tušem u prvoj rundi (0:4). Sinisa Hogač je nastupio u težinskoj kategoriji do 98 kg. U kvalifikacijskom kolu savladao je predstavnika Makedonije Hamikoeva 14:4 (4:1). U osmini finala gubi od Armenca Aleksanyana tehničkim tušem u drugoj rundi 0:8 (0:4). Armenac je kasnije ušao u finale, tako da je Hogač dobio priliku u repasažu protiv Ukrajinca Vasylieva, no gubi na bodove 3:5 (1:3). Natjecanje završava kao 10 od ukupno 25 boraca koliko je nastupilo u njegovoj kategoriji.

 

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.