Europsko stolnotenisko prvenstvo za osobe s invaliditetom: Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić zlatne!

Europsko stolnotenisko prvenstvo za osobe s invaliditetom: Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić zlatne!

Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić osvojile ekipno zlato, a Pavao Jozić i Vjekoslav Gregorović ekipno srebro na Europskom stolnoteniskom prvenstvu.

foto: Anđela Mužinić/Facebook

Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić osvojile ekipno zlato, a Pavao Jozić i Vjekoslav Gregorović ekipno srebro.

Posljednjeg dana natjecanja u slovenskom Laškom na Europskom stolnoteniskom prvenstvu za osobe s invaliditetom Hrvatska je bogatija za zlato i srebro u ekipnim natjecanjima. Prvo su u prijepodnevnom programu kategorije 1-3 Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić pobjedom nad
Talijankama Michela Brunelli i Giada Rossi s 2:0 osvojile zlatno odličje. U igri parova Hrvatice su slavile s 3:2, da bi u pojedinačnom srazu Anđela Mužinić savladala Brunelli s 3:0.

U popodnevnom programu kategorije 6. ekipa Pavao Jozić i Vjekoslav Gregorović u srazu s Britancima Davidom Wetherhillom i Paulom Karabadackim izgubili su s 0:2 po igrama u parovima 2:3. Pavao Jozić u pojedinačnoj igri protiv Paula Karabadackog izgubio je s 2:3 te im je pripalo srebrno odličje.

Osim ekipnih medalja, Hrvatska je osvojila još dva odličja u pojedinačnoj konkurenciji. Anđela Mužinić okitila se srebrnom, a Helena Dretar Karić i Pavao Jozić brončanim medaljama.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.