F1: Bottas prokomentirao „halo“ zaštitu

F1: Bottas prokomentirao „halo“ zaštitu

Finac smatra kako će se svi ubrzo priviknuti na novu zaštitu.

Foto: autosport.com

Mercedesov vozač Valtteri Bottas izjavio je u intervjuu za Motorsport.tv kako ga „halo“ zaštita uopće nije ometala za vrijeme utrke koju je odvozio na simulatoru. Iako je nova zaštita izazvala dosta rasprave te mnogi i dalje negoduju zbog njenog uvođenja, Finac je naglasio kako ju, nakon što se na nju naviknuo, više nije ni primjećivao.

Već sam odvozio utrku na simulatoru s „halo“ zaštitom i moram reći da ju više za vrijeme utrke nisam ni primjećivao. S vremenom se naviknete da je tu, mislim da će tako biti i gledateljima“, dodao je Bottas.

Istaknuo je kako je na početku to naravno nešto novo i izgleda drugačije, a neki čak misle i da ne izgleda lijepo, ali smatra kako će ljudi uskoro promijeniti mišljenje.

Mislim da je samo pitanje vremena kada će se svi priviknuti. Ako može spriječiti barem jednu ozljedu, veliku ili malu, tada je to dobra stvar“, kaže Valtteri.

Osvrnuo se i na nadolazeću sezonu te je rekao kako su za vrijeme praznika puno radili na bolidu, ali da treba vidjeti kakve će biti druge momčadi. Iako očekuju tešku godinu, smatra da će biti blizu drugim ekipama. Bottas je rekao kako u ovu sezonu ulazi s prednosti što sada poznaje momčad pa se može fokusirati na to da bude brz na stazi. Naglasio je kako mora još mnogo učiti te se nada da momčad i on mogu zajedno bolid učiniti još boljim.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.