F1: Hamilton očekuje tijesnu borbu u ovoj sezoni

F1: Hamilton očekuje tijesnu borbu u ovoj sezoni

Lewis: „Što je borba tijesnija, bolji je osjećaj kada pobijedite“

Foto: formula1.com

Nakon što je postavio najbrže vrijeme na prvim predsezonskim testiranjima, Lewis Hamilton izjavio je kako ove sezone želi tijesnu borbu na vrhu poretka. Podsjetimo, dvije titule ovaj četverostruki svjetski prvak osvojio je nakon unutarmomčadskog dvoboja s Nicom Rosbergom, dok mu je prošle sezone glavna prijetnja bio Ferrari. Iako želi ponovno doći do tog ostvarenja, Britanac smatra kako je pobjeda bolja ako do nje teže dođe.

Što je borba tijesnija, bolji je osjećaj kada pobijedite. Želite da su momci s kojima se utrkujete na istoj razini i da možete pokazati kako su samo male razlike među vozačima. Bilo bi dobro da su svi bolidi isti“, istaknuo je.

Prošle sezone najveći konkurent bio mu je Ferrarijev Sebastian Vettel, a Hamilton želi da i on bude na svojoj najboljoj razini kada počne sezona u Melbourneu.

Zapravo se ne fokusiram previše na druge. Smatram da ako sam najbolji što mogu biti, ne bih trebao imati problema. To je moj pristup. Ako se pripremim na najbolji mogući način i osjećam se zdravo, ako dođem s pravim pristupom i puno rada, tada vjerujem da neću imati nikakvih problema“, rekao je Hamilton.

Ne nadam se da će drugi vozači imati problema, već želim da daju najbolje od sebe. Tada svima teže pada kada ih nadmašiš svojom vožnjom“, dodaje te naglašava kako trenutno ne razmišlja o obrani naslova.

Sveukupno sam odvozio manje od jednog dana. Ne razmišljam kako je to početak idućeg naslova, iako zapravo jest, no radi se o učenju što je više moguće toga“, zaključio je dodavši kako još uvijek ne znaju kakve će biti druge momčadi, iako se Red Bull i Ferrari čine prilično brzi.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.