F1: Magnussen razočaran „halo“ zaštitom

F1: Magnussen razočaran „halo“ zaštitom

Haasov vozač smatra da bi nova zaštita mogla stvoriti probleme na stazi

Foto: autosport.com

Nakon predsezonskih testiranja u Barceloni gdje su vozači vozili sa „halo“ zaštitom, Haasov Kevin Magnussen izjavio je kako je ova zaštita i dalje ružna, čudna i da dekoncentrira. Iako su ju mnogi ipak prihvatili, Magnussen i dalje smatra kako bi mogla izazvati probleme na nekim dijelovima, poput zavoja Eau Rouge.

Veoma je dosadna i ružna. Teško je ući u bolid, teško je iz njega izaći, teško je staviti i skinuti upravljač, jednostavno je neugodna“, izjavio je.

Magnussen je istaknuo kako nije imao problema s pogledom na startna svjetla, ali da ometa u nekim zavojima.

Kada uđete u zavoj u redu je jer gledate u stranu, tako da ne smeta pogledu na njega. Ali, ometa pogled kada mijenjate putanju u šikanama. Pomalo dekoncentrira, ali nije zabrinjavajuće“, dodao je ipak 25-godišnjak.

Kao glavna mjesta gdje se javlja problem, Magnussen je naveo zavoje poput Eau Rougea u Belgiji.

Ako nekoga lovite u Eau Rougeu, ukoliko ste na srednjem dijelu nećete moći vidjeti ako napravi pogrešku na vrhu ili se izvrti. Ne znate je li u zidu ili nije“, dodao je te naglasio kako je slična situacija i u Austinu u prvom zavoju. Zaključio je kako je pogrešno što je bolid zatvoren, već da bi trebao biti otvoren bez ikakve zaštite.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.