F1: Magnussen razočaran „halo“ zaštitom

F1: Magnussen razočaran „halo“ zaštitom

Haasov vozač smatra da bi nova zaštita mogla stvoriti probleme na stazi

Foto: autosport.com

Nakon predsezonskih testiranja u Barceloni gdje su vozači vozili sa „halo“ zaštitom, Haasov Kevin Magnussen izjavio je kako je ova zaštita i dalje ružna, čudna i da dekoncentrira. Iako su ju mnogi ipak prihvatili, Magnussen i dalje smatra kako bi mogla izazvati probleme na nekim dijelovima, poput zavoja Eau Rouge.

Veoma je dosadna i ružna. Teško je ući u bolid, teško je iz njega izaći, teško je staviti i skinuti upravljač, jednostavno je neugodna“, izjavio je.

Magnussen je istaknuo kako nije imao problema s pogledom na startna svjetla, ali da ometa u nekim zavojima.

Kada uđete u zavoj u redu je jer gledate u stranu, tako da ne smeta pogledu na njega. Ali, ometa pogled kada mijenjate putanju u šikanama. Pomalo dekoncentrira, ali nije zabrinjavajuće“, dodao je ipak 25-godišnjak.

Kao glavna mjesta gdje se javlja problem, Magnussen je naveo zavoje poput Eau Rougea u Belgiji.

Ako nekoga lovite u Eau Rougeu, ukoliko ste na srednjem dijelu nećete moći vidjeti ako napravi pogrešku na vrhu ili se izvrti. Ne znate je li u zidu ili nije“, dodao je te naglasio kako je slična situacija i u Austinu u prvom zavoju. Zaključio je kako je pogrešno što je bolid zatvoren, već da bi trebao biti otvoren bez ikakve zaštite.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.