F1: Nova kazna za Kvyata

F1: Nova kazna za Kvyata

Foto: formula1.com

Toro Rossov vozač Daniil Kvyat zaradio je još jednu kaznu te se tako približio zabrani utrkivanja za jednu utrku. Nakon jučerašnjih kvalifikacija za Veliku nagradu Mađarske, Rus je dobio kaznu od tri mjesta na gridu zbog ometanja Williamsovog Lancea Strolla za vrijeme prve kvalifikacijske runde. Podsjetimo, Kvyat je nakon izlijetanja i oštećenja guma odvozio prespor krug te su suci zaključili kako je time ometao Strolla koji je bio u brzom krugu.

Iako se kvalificirao kao 13., Rus će tako startati sa 16. mjesta, upravo ispred Strolla. Kvyat je izjavio kako ga momčad nije na vrijeme upozorila na približavanje Kanađanina te da se maknuo u stranu kada je to primijetio.

Moram prihvatiti njihovu odluku. Došlo je do greške u komunikaciji s momčadi koja mi nije rekla da se netko približava. Nažalost, to se događa. Kada sam ga vidio, izašao sam na travu, ali ni to nije bilo dovoljno“, prenio je njegove riječi britanski Autosport.

Osim ove kazne, Rus je zaradio i jedan kazneni bod te ih je tako sakupio deset u roku od 12 mjeseci, što je samo dva boda manje od broja za automatsku zabranu nastupa na jednoj utrci.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.