F1: Poznati svi vozači za 2018. godinu

F1: Poznati svi vozači za 2018. godinu

I Williams je objavio svog drugog vozača .

Sergey Sirotkin postao je novi vozač Williamsa te će tako nadolazeće sezone praviti društvo Lanceu Strollu, objavili su iz momčadi. Bivšem testnom vozaču Renaulta ovo će biti prva utrka u Formuli 1, nakon što je impresionirao novu momčad na testiranjima u studenom prošle godine.

„Reći da sam sretan i ponosan što sam se pridružio momčadi poput Williamsa bilo bi nedovoljno. Trebalo je mnogo rada da bih došao ovdje gdje sam sada i iznimno sam sretan te zahvalan svima koji su u to uključeni. Zajednički trud mi je pomogao ostvariti moj san. Momčad se može pouzdati u to da ću dati sve od sebe“, rekao je Sirotkin.

Zadovoljna ovom odlukom je i Claire Williams.

„Nakon evaluacijskog procesa, zadovoljna sam što smo završili potragu i uzbuđena sam zbog onoga što nova sezona donosi. Imali smo vremena proučiti sve opcije i uvjerena sam da Lance i Sergey mogu ostvarirti najbolje rezultate za momčad“, izjavila je.

U utrci za ovo mjesto bio je i Robert Kubica koji je ipak postao Williamsov rezervni vozač.

„Iznimno sam sretan što sam se priključio momčadi. Osjećam da sam u najboljoj fizičkoj formi, ali trebalo je puno rada da bih došao ovdje. Zahvalan sam Willimasu što su imali povjerenje u mene“, izjavio je Kubica.

Ovom objavom postalo je poznato svih dvadeset imena koji će se 2018. utrkivati u Formuli 1.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.