F1: Najavljene promjene u momčadima

F1: Najavljene promjene u momčadima

Foto: Autosport.com

Bivši član McLarenove momčadi, Dave Redding, uskoro će postati novi član Williamsa. Naime, Redding bi od sredine srpnja trebao postati odgovoran za cjelokupni menadžment britanske momčadi. Podsjetimo, novi Williamsov menadžer je u Formuli 1 sakupio više od 30 godina iskustva, a 2001. godine priključio se McLarenu gdje je imao nekoliko različitih uloga. Sada je svoje mjesto pronašao u Williamsu koji je prošlog vikenda došao do prvog podija ove godine te se trenutno nalazi na petom mjestu u ukupnom poretku konstruktora.

Nakon svih ovih godina u sportu, svjestan sam da je Williams sjajna momčad i veoma sam uzbuđen. Osjećam se privilegiranim zbog toga što ću im se pridružiti te jedva čekam početi raditi i biti dio uzbudljive budućnosti koja očekuje momčad“, rekao je Redding.

No, nije Williams jedina momčad koju očekuju promjene. Do promjena je došlo i u McLarenu koji je potvrdio konačni razlaz s Ronom Dennisom. Naime, bivši šef momčadi prodao je svoj udio u McLaren Technology Group i McLaren Automotive te tako prekinuo sve poveznice s ovom momčadi.

Zadovoljan sam što sam postigao dogovor s kolegama. Ovo predstavlja prikladan kraj mog vremena u McLarenu. Sada ću se moći fokusirati na druge stvari. Uvijek sam govorio kako mojih 37 godina u momčad trebaju biti jedno poglavlje. Želim uspjeh McLarenu u budućnosti“, rekao je Britanac te naglasio kako će nastaviti savjetovati razne tvrtke i voditi obiteljsku dobrotvornu zakladu koja se fokusira na mentoriranje i financiranje djece i mladih kako bi ostvarili svoj snove.

Sada kada je moje vrijeme u McLarenu došlo kraju, nastavit ću se uključivati u niz različitih programa i aktivnosti“, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.