F1: Ricciardo vjeruje u dobar rezultat u Monaku

F1: Ricciardo vjeruje u dobar rezultat u Monaku

Red Bullov vozač dolazi spreman na iduću utrku.

Foto: formula1.com

Dok su Ferrari i Mercedes dominirali kvalifikacijama ove sezone, Red Bullu su one najveća slabost, no Daniel Ricciardo uvjeren je kako bi se to moglo promijeniti u Monaku.

„Samopouzdanje igra važnu ulogu. I dalje trebate dobar bolid, ali samopouzdanje je ovdje glavno. Ovo je staza na kojoj je važan dobar ritam i tada možete pronaći dodatnu desetinku ili dvije. Na otvorenijoj stazi to je teže postići“, rekao je Australac te dodao: „Mislim da ćemo postići rekordni krug ovaj vikend. Bilo bi lijepo kad bih to uspio“.

Osvrnuo se i na komentare Lewisa Hamiltona i šefa Mercedesa Tota Wolffa, koji su također istaknuli kako očekuju da im konkurenti budu jaki ovog vikenda.

„Samo pokušavaju maknuti pritisak sa sebe i prebaciti ga na nas. Nije tajna da smo uvijek dobri ovdje. Prošle godine nismo bili dovoljno dobri, ali smo prethodnih godina zasigurno bili“, naglasio je Daniel.

Ricciardo je do sada u Monaku osvojio samo jedan pole position i to 2016. godine kada je zamalo pobijedio i u utrci da nije bilo pogreške u boksu.

„Moram to zaslužiti. Pole position se neće dogoditi ako se ne potrudim za to. Moram biti spreman za pobjedu i to se neće dogoditi samo zato što je već trebalo tako biti. Dobro sam se pripremio i dobro se osjećam“, zaključio je Ricciardo.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.