Fanatični Celeveland do pobjede u novoj drami

Fanatični Celeveland do pobjede u novoj drami

Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors 96:91 (24:20, 20:17, 28:18, 24:36)

Niti treća utakmica NBA finala nije mogla bez drame. U ratničkom dvoboju, Cleveland je ponovno odnio pobjedu protiv zbunjenog Golden State koji kao da nije naviknuo na borbene i čvrste momčadi.

Iako je na kraju bilo samo pet razlike, ovo ne oslikava realno stanje na terenu. Warriorsi su proigrali tek u zadnjoj četvrtini kada su minus 20 s kraja treće dionice, dalekometnim ubačajima pretvorili u samo minus jedan četiri minute prije kraja. Na scenu tada stupa LeBron James te uz pomoć novog junaka Clevelanda, Matthewa Dellavedove, rješava utakmicu za vodstvo 2:1 u finalnoj seriji.

James je na kraju ponovno bio nevjerojatan. Ubacio je 40 poena, skočio 12 puta, podijelio osam asistencija, osvojio četiri lopte te dao dvije blokade. Dellavedova je zabio 20, a koliko dobru utakmicu odigrao svjedoči valorizacija plus 13, najviše na susretu. Na drugoj strani Stephen Curry ubacio je 27. Jasno je da se MVP-u regularnog dijela ne može spriječiti šut, ali itekako može kreacija. Upravo je to Cleveland napravio te na tom segmentu dobio utakmicu.

Sljedeća utakmica je na rasporedu u noći s četvrtka na petak.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.