Fantastična ostvarenja plivačkih klubova na IWAS IGRAMA u Pragu

Fantastična ostvarenja plivačkih klubova na IWAS IGRAMA u Pragu

Na IWAS U23 svjetskim igrama u sklopu reprezentacije HPO a nastupila je i plivačka ekipa od ukupno 11 natjecatelja, od toga 8 muških i 3 djevojčice.

Foto: Tomi Brajša /PK Natator facebook

Na prestižnom natjecanju u Pragu nastupali su i naše mlade nade iz četiri plivačka kluba i stigli do odličja. Hrvatsku su tako predstavljali Karlo Rajković iz PK Barok , Albert Sirotich iz PK ForcaAnte Rađa iz PK Cipal i najbrojniji plivači PK Natator –Tomi Brajša, Ana Majsec, Martina Crkvenac, Tomislav Prša, Dario Burić, Luka Plemenčić i Paula Novina koja je ujedno bila i najmlađa natjecateljica plivačkog dijela natjecanja. Uz navedene plivače trebali su još nastupiti i Leonardo Renić i Karlo Knežević, ali zbog osobnih razloga morali su odustati od natjecanja.

Zlatne medalje na 100 m slobodno osvojili su Luka Plemenčić, na 100 m prsno Ante Rađa i Tomi Brajša na 150 m mješovito. Do srebra stigli su plivači Karlo Rajković na 100 m slobodno, Ante Rađa na 100 m leđno, Tomi Brajša na 50 m leptir, Matej Petrlić na 100 m leptir i 400 m slobodno, Martina Crkvenac na 100 m prsno i 100 m leptir. Broncu su osvojili  Luka Plemenčić na 100 m prsno, Albert Sirotić na 50 m leptir, Matej Petrlić na 100 m slobodno i na 100 m leđno te Karlo Rajković na 100 m prsno i 100 m leptir.

Plivači i plivačice bili su u pratnji izbornika Slobodana  Glavčića, trenera Ivana Perzela i Ferdinanda Majora te kao osobna pratnja plivača Alberta bio je njegov otac Kristijan Sirotich.

Natjecanje je održano u velikom 50 m baznu i svi rezultati biti će priznati za IPC swimming renking listu. Format natjecanja je bio takav da su se ujutro plivale kvalifikacije, a poslije podne finala. Poredak se vršio prema britanskom MD bodovnom sistemu, a natjecatelji su bili raspodijeljeni u tri starosne kategorije (12-16 godina, 17-18 godina i 19-22 godine starosti ).

Naši plivači i plivačice imali su nastupe u 42 discipline, a s finalima imali su ukupno 74 starta. Od toga  isplivali su 40 osobnih rekorda, imali dvije diskvalifikacije i osvojili 23 medalje, od toga 4 prva mjesta.

Vrijedni rezultati naših sportaša koji su nas opetovano učinili ponosnima i zato čestitke cijelom hrvatskom plivačkom timu.

foto: Plivački klub Natator

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.