SP 2018: Fantastični Brozović srušio rekord Mundijala!

SP 2018: Fantastični Brozović srušio rekord Mundijala!

Nevjerojatan statistički podatak Brozovića.

Foto: Foottheball.com

Hrvatska nogometna reprezentacija nastavlja nizati rekorde na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Još jedan rekord pripao je našem veznjaku Marcelu Brozoviću, koji je u polufinalnoj utakmici protiv Engleske pretrčao rekordnih 16 kilometara i 339 metara, što je novi rekord na Svjetskim prvenstvima otkad su uvedena mjerenja 1966. godine.

Nitko u svim utakmicama nije pretrčao više kilometara od našeg ‘maratonca’, a dosada je rekord prvenstva držao Rus Golovin s 15.9 pretrčanih kilometara. Osim toga Brozović se puno nudio, nije griješio, igrao je utakmicu života baš kao i većina reprezentativaca u polufinalu.

Brozović je pretrčao skoro dva kilometra više od bilo koga drugog u našoj reprezentaciji i još jednom dokazao kako se radi o velikom srcu, pokazao je borbenost i želju, a upravo to krasi Hrvatsku cijelo ovo prvenstvo. Hrvatska je i treću utakmicu u nizu igrala najmanje produžetke i sve tri pobijedila čime je postala prva reprezentacija u povijesti kojoj je to uspjelo.

Nakon produžetaka i dramatičnih jedanaesteraca Hrvatska je izbacila Dansku, da bi zatim ponovno nakon produžetaka i raspucavanja pobijedila Rusiju te u polufinalu protiv Engleske nakon 120 minuta prošli u finale Svjetskog prvenstva.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.