Fantastični Mate Pavić i Oliver Marach u maratonskom meču ipak ostali bez Wimbledona

Fantastični Mate Pavić i Oliver Marach u maratonskom meču ipak ostali bez Wimbledona

Hrvatski tenisač Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach u finalu Wimbledona u konkurenciji parova izgubili od  Poljaka Kubota i Brazilca Mela s 3:2 u setovima (5:7, 7:5, 7:6, 3:6, 13:11)

Prvi set je otišao na stranu Pavića i Maracha. Oba para su dobro krenuli u meč, držali su svoje servise. Hrvatsko – austrijska kombinacija napravila je break prednosti za 6:5 i kasnije sigurno došli do osvajanja prvog seta sa 7:5. Tenis u drugom setu sličio je na onaj iz prvog, ali brazilsko-poljska kombinacija uspjela je izjednačiti rezultat na 1:1 u setovima.  Treći set je ponovno otišao na stranu Mela i Kubota. Brazilsko-poljska kombinacija uspjela je kod 3:2 u tie breaku dva puta uzeti servis Paviću i Marachu i tako uzeti i treći set. Na početku seta Pavić i Marach su poveli s 3:1, odigrali su sjajan tenis i zasluženo osvojili set sa 6:3.

U petom setu gledali smo neizvjestan tie-break, koji je trajao sat i 44 minute. Kubot i Melo su poveli s 12:11, a onda u sljedećem gemu Pavić i Marach uz par pogrešaka gube svoj servis i finale Wimbledona s 13:11 u petom setu.

Fantastično finale parova je iza nas. Možemo biti ponosni na Matu Pavića koji je kroz cijeli turnir pružio fantastičan tenis i u paru s Austrijancem Marachom pokazao kako je ispred njih još puno teniskih  finala.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.