Fantela i Marenić drugi nakon drugog dana Svjetskog prvenstva

Fantela i Marenić drugi nakon drugog dana Svjetskog prvenstva

Šime Fantela i Igor Marenić drugi su nakon dva od šest dana natjecanja na Svjetskom prvenstvu olimpijskih dvojaca u klasi 470 u Haifi! Naša posada se izvrsno osjeća u Izraelu, što se i vidi na odličnom otvaranju prvenstva...

Aquece Rio – International Sailing Regatta 2015 is the second sailing test event in preparation for the Rio 2016 Olympic Sailing Competition. Held out of Marina da Gloria from 15-22 August, the Olympic test event welcomes more than 330 sailors from 52 nations in Rio de Janeiro, Brazil. Credit Pedro Martinez/Sailing Energy

Nakon dva dana natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Haifi Šime Fantela i Igor Marenić nalaze se na drugom mjestu. Startali su jučer s jako dobrim sedmim mjestom, da bi drugog dana natjecanja odradili posao još bolje i skočili na drugo mjesto ukupnog poretka. Sjajne su to vijesti koje su nam stigle iz Haife sa Svjetskog prvenstva olimpijskih dvojaca u klasi 470. Šime Fantela i Igor Marenić, ako je suditi prema prva dva dana natjecanja, izvrsno su tempirali formu za Svjetsko prvenstvo. Nije ni čudo, s obzirom da im je ovo 14. nastup u karijeri na SP, s već pet odličja u džepu, deset ako ubrojimo i europska prvenstva.

Dva jedrenja danas su održana, po promjenjivom vjetru. Praktički nitko iz vrha poretka nije radio greške, bodovne razlike su nakon dva dana minimalne. Prvi su vječni rivali naše posade Australci Matthew Belcher i Will Ryan, koji zasad imaju jedini značajniju razliku u odnosu na posade koje slijede, imaju samo pet bodova nakon pet jedrenja, što je maksimalno impresivno. Šime i Igor su drugi s 15 bodova, samo jedan bod više imaju posade plasirane od trećeg do šestog mjesta. Na trećem mjestu također posada koju često gledamo na postolju zajedno s našom i Australcima, Britanci Luke Patience i Elliot Willis. CRO 83 u prvom plovu dana šesto u cilju, u drugom drugo.

“Vjetar dosta šara, tako da smo jako zadovoljni s konstantom naših rezultata zasad, to je jako bitno. Prvi plov smo dobro startali, vozili smo po refulima na lijevoj strani polja i iako nije izgledalo najbolje na prvoj oznaci smo bili među vodećima. Malo smo konzervativnije odjedrili drugu privjetrinsku stranicu, što nas je koštalo nekoliko mjesta u cilju. Drugi plov smo opet dobro otvorili, držali se desne strane ovoga puta i tu smo bilo vodeći. Vjetar je malo okrenuo ulijevo, tako da smo prvu oznaku okrenuli kao treći ili četvrti, što je naravno opet bilo super. Dobrim jedrenjem niz vjetar došli smo do drugog mjesta”, prenio je Šime Fantela.

Vrijeme bi bilo da netko konačno skine Australce s trona, potiho se nadamo da bi to mogla biti upravo naša posada, no naravno puno je još do kraja regate, daleko su još sve kalkulacije.

“Polako”, sa smiješkom je na taj komentar odgovorio staloženi Igor Marenić.

S pet jedrenja odrađenih završile su kvalifikacije, sutra se flota dijeli na finalnu zlatnu i srebrnu skupinu, što znači da sutra prava borba počinje.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.