Fantela i Marenić ostali u borbi za zlato

Fantela i Marenić ostali u borbi za zlato

Šime Fantela i Igor Marenić nalaze se na drugom mjestu dva dana do kraja Svjetskog prvenstva olimpijskih dvojaca u klasi 470 u Haifi! Naš dvojac ima isti broj bodova kao i Šveđani Anton Dahlberg i Fredrik Bergstrom koji su danas preuzeli vodstvo...

Vrlo uzbudljivo je na Svjetskom prvenstvu klase 470 u Haifi. Dva dana i tri plova do kraja maksimalno je tijesno na vrhu poretka. Nakon devet jedrenja Šime Fantela i Igor Marenić imaju isti broj bodova kao i Šveđani Anton Dahlberg i Fredrik Bergstrom koji su danas preuzeli vodstvo.

“Šveđani su već dugo u klasi, otprilike kao i mi, redovito su među najboljih deset, međutim nikad nisu osvojili medalju. Ovdje zaista lete, jako su brzi, a možda ih motivira i to što se na regatna polja vratio Johan Molund. On je stariji od nas, zanimljivo je da je osvojio europsku broncu na prvenstvu u Zadru 1999. godine, Igor i ja smo tada bili još kadeti u Optimistu! Uglavnom, Molund im sad konkurira u njihovim nacionalnim kvalifikacijama za Olimpijske igre u Riu, tako da je to možda neki dodatni motiv“, rekao nam je Šime Fantela.

Australci Matthew Belcher i Will Ryan na trećem mjestu, kao i Rusi Pavel Sozykin i Denis Gribanov na četvrtom zaostaju samo dva boda.

“Je, jako je tijesno, teško je za jedriti. Vjetar jako miješa, lagan je, kratak oštar val, što nisu naši najdraži uvjeti, a ni ostalima čini se, jer su rezultati dosta šaroliki. Svi se još drže, puno je posada u igri, nije puno preostalo do kraja, ali maksimalno je neizvjesno. Guštamo”, ispričao je u svojoj klasičnoj maniri Šime.

Danas su također održana dva jedrenja, Fantela i Marenić su bili deveti i 12.

“Imali smo dobre pozicije, ali nismo svoje strane odradili do kraja. Uvjeti na moru su zaista šou, u prvom plovu smo bili oko 15. mjesta na prvoj oznaci, pa smo niz vjetar na sljedeću oznaku došli treći, dakle prošli smo desetak posada, a onda nam je vjetra jednostavno nestalo i nas je prošlo deset posada, tako da je jasno koliko je teško. Ništa, plan nam je što bolje startati i nakon toga borba za svako mjesto. Sutra su još dva plova, puno je to bodova, može biti svašta, ali maksimalno smo koncentrirani, brzi smo, donosimo dobre odluke i dat ćemo sve od sebe da posao odradimo do kraja”, razmišlja Fantela.

Sutrašnji dan odlučuje o pozicijama za subotnji plov za odličja. Ulozi su veliki, može se puno dobiti i puno izgubiti.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.