Fantela i Marenić preuzeli vodstvo

Fantela i Marenić preuzeli vodstvo

Šime Fantela i Igor Marenić prvi su nakon tri dana natjecanja na Svjetskom prvenstvu olimpijskih dvojaca u klasi 470 u Haifi! Izvrstan dan naše posade, na polovici smo prvenstva...

Šime Fantela i Igor Marenić/Getty Images

Još je puno preostalo do kraja, još četiri plova u zlatnoj skupini i finalni plov za odličja za najboljih deset, međutim Šime Fantela i Igor Marenić sjajno jedre, mudro, iskusno i nakon tri dana natjecanja na Svjetskom prvenstvu olimpijskih dvojaca u Haifi nalaze se na prvom mjestu! Ne treba biti euforičan, ali možemo se radovati jer je očito da su Šime i Igor u top formi i da napadaju hrabro ne samo medalju, već i zlato na Svjetskom prvenstvu. Puno velikih uspjeha imali su hrvatski jedriličari prethodnih godina, no svjetskih zlata imamo samo dva, u cijeloj povijesti našeg olimpijskog jedrenja. Prvo zlato ikad na seniorskom SP u olimpijskoj disciplini osvojili su upravo Fantela i Marenić 2009. godine. Drugi naslov svjetskog prvaka, tj. prvakinje uzela je Tina Mihelić u ženskom olimpijskom samcu Laser Radialu 2013. godine. I to je to. No, da ne pričamo prerano, držimo palčeve da naš dvojac nastavi ovako i nema straha da ćemo ih krajem tjedna gledati na postolju još jednom!

Dva plova su danas održana, Fantela i Marenić u oba su u cilju bili drugi. Sjajan učinak, tim više što je konkurencija pošteno griješila. Inače neprikosnoveni, pa tako i na ovom prvenstvu dosad, Australci Matthew Belcher i Will Ryan, bili su tek 25. i 15. Nakon sedam jedrenja su drugi, 11 bodova zaostatka za hrvatskom posadom. Na treće mjesto su napredovali Šveđani Anton Dahlberg i Fredrik Bergstrom, koji su pobijedili drugi plova dana. Šime i Igor jedini imaju solidniju bodovnu poziciju, sve ostale dijeli vrlo malo bodova. No, kako su još preostala čak četiri jedrenja u zlatnoj skupini nitko još neće kalkulirati nego će jedriti maksimalno na što bolji plasman.

“Što reći nakon ovakvog dana, zaista je sve bilo kako treba. Odabrali smo pravu strategiju i odlično odradili sve zamišljeno. Opet je bilo jako zahtjevno, taktički prije svega. Lagan vjetar s dosta promjena. Samo smireno treba ovako dalje”, zadovoljan je Igor Marenić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.