Fed Cup: Hrvatice saznale protivnice u Prvoj skupini

Fed Cup: Hrvatice saznale protivnice u Prvoj skupini

Izabranice Ive Majoli igrati će protiv Mađarske, Slovenije i Švedske.

foto: instagram Donna Vekić

Hrvatske tenisačice doznale su suparnice na predstojećem turniru Prve skupine skupine Fed Cupa koji će se održati u Tallinnu u Estoniji od 7. do 10. veljače.

Protivnice našim igračicama u grupi C bit će Mađarska, Slovenija i Švedska, a samo prvoplasirana reprezentacija plasirat će se u razigravanje za odlazak u travanjske kvalifikacije za Svjetsku skupinu II ovog natjecanja. U tom razigravanju pobjednik skupine C igrat će s najboljim sastavom iz skupine B, u kojoj su Velika Britanija, Estonija i Portugal.

Izbornica hrvatske reprezentacije Iva Majoli za ovaj je turnir prijavila Donnu Vekić, Petru Martić, Tenu Lukas i Dariju Jurak. Za Mađarsku su nominirane Tímea Babos, Fanny Stollár, Dalma Gálfi i Anna Bondár, za Sloveniju Dalila Jakupovič, Tamara Zidanšek, Nina Potočnik i Kaja Juvan, a za Švedsku Rebecca Peterson, Cornelia Lister i Jacqueline Cabaj Awad.

Prošle sezone Hrvatska je u razigravanju izgubila od Velike Britanije rezultatom 1-2, u potpuno izjednačenom susretu koji je odlučen u trećem setu meča parova. Velika Britanija i ove godine bi u Tallinn mogla doći u jakom sastavu, jer su prijavljene Johanna Konta, Heather Watson, Katie Boulter i Anna Smith.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.