HRVATSKA PRVA U SVOJOJ SKUPINI

Fed Cup: Nova pobjeda Hrvatske

Fed Cup: Nova pobjeda Hrvatske

Hrvatska Fed Cup reprezentacija pobjedila Tursku sa 2:1 i zasjela na prvo mjesto uoči zadnjeg kola.

Ana Konjuh/foto: Facebook

Hrvatska Fed Cup reprezentacija svladala je Tursku rezultatom 2:1 i u petak će protiv domaćina Izraela igrati za osvajanje prvog mjesta u grupi C na turniru Skupine 1 koji se održava u Eilatu.

Odlučujući bod za pobjedu, baš kao i dan ranije protiv Estonije, osvojen je u paru, nakon što su Darija Jurak i Ana Konjuh sa 7:5, 6:3 svladale Çağlu Büyükakçay i Pemru Özgen.

Prethodno, u prvom pojedinačnom meču dana, debitantica Tena Lukas je sa 7:6 (4), 7:5 pobijedila İpek Soylu (161.), i to nakon što je u oba seta imala “break” zaostatka. Potom je Büyükakçay izjednačila na 1:1, svladavši Konjuh sa 6:3, 2:6, 6:3.
Nakon dva kola samo Hrvatska ima maksimalan učinak (2-0), a odluka o pobjedniku grupe past će u petak. Pobjeda nad Izraelom sigurno vodi u subotnje razigravanje protiv osvajača prvog mjesta u grupi A, a u slučaju poraza od domaćina može se zatvoriti krug triju reprezentacija s omjerom 2-1.

U travanjske kvalifikacije za Svjetsku skupinu II otići će samo dvije reprezentacije koje pobijede u subotnjem razigravanju.

Fed Cup 2.kolo:
Tena Lukas (Hrv) – Ipek Soylu (Tur) 7-6(4) 7-5
Ana Konjuh (Hrv) – Çağla Büyükakçay (Tur) 3:6 6:2 3:6
Darija Jurak/Ana Konjuh (Hrv) – Çağlua Büyükakçay/Pemra Özgen (Tur) 7:5 6:3

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.