Federer: “Imao sam sreće protiv Karlovića, bilo je važno ostati smiren”

Federer: “Imao sam sreće protiv Karlovića, bilo je važno ostati smiren”

Nakon pobjede u polufinalu Hallea protiv Ive Karlovića, Roger Federer izborio je 10. finale turnira u kojemu će loviti osmu titulu.

Roger Federer bio je pun hvale na račun Ive Karlovića nakon njihovog polufinalnog dvoboja u Halleu iz kojeg je Švicarac sa dva puta po 7:6 izašao kao pobjednik. Sigurno je kako niti jednom igraču nije svejedno kada s druge strane mreže stoji Ivo Karlović, pogotovo kada u prethodnom meču ispuca nevjerojatnih 45 as servisa.

“Ponekad protiv toga ne možete ništa. Morate se nadati sreći ili da ne pogriješite u presudnom trenutku. Cijeli meč protiv njega može se promijeniti u jednom trenutku. Srećom, ovaj put je sve dobro završilo.”

Bila je to Rogeru 13. pobjeda u 14. susretu protiv Diva sa Šalate, a u nedjelju će protiv Talijana Andreasa Seppija igrati za svoju 15. titulu na travi, odnosno osmu u Halleu u svom 10. finalu na tom ATP 500 turniru.

Iako je ostao bez prilike za oduzimanje protivničkog servisa, Federer je upisao svoju 50. pobjedu u Halleu priznavši kako je uvijek teško igrati protiv Karlovića te kako je u prvome setu kada je Ivo dva puta radio pritisak na njegov servis zaista imao sreće: “Protiv Karlovića je važno ostati smiren i u tome sam uspio. Imao sam i sreće te sam presretan što sam ponovno u finalu.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.