Federer ipak bolji od Ćorića; Borna ostao bez snage

Federer ipak bolji od Ćorića; Borna ostao bez snage

Federer bez poteškoća slavio u meču protiv našeg Borne

foto: facebook.com/pg/officialbornacoric

S obzirom da je u svoja prva tri susreta u Dubaiju Ćorić do pobjeda dolazio kroz “tie-break” trećega seta gdje je na terenu proveo sedam sati, odnosno dva sata više od Federera, činilo se kako Borna više nije imao snage za ozbiljnijeg otpor protiv 37-godišnjeg Švicarca.

Federer je dominirao od samoga početka susreta, praktički je prijetio oduzimanjem servisa Ćoriću u svakoj igri te je na kraju u tome i uspio u četiri navrata, po dva puta u svakom setu. S druge strane, Ćorić tijekom čitavog dvoboja nije stvorio niti jednu priliku za oduzimanje servisa suparniku.

Konačnih 6-2, 6-2 za Federera vrlo je sličan ishod kao i kada su se prvi put susreli, također u polufinalu Dubaija 2015. godine. Tada je bilo 6-2, 6-1 za Švicarca. U međuvremenu su se sastali još tri puta, sva tri prošle godine, a u dva je navrata bolji bio Ćorić.

U subotnjem finalu Federer će igrati protiv Grka Stefanosa Tsitsipasa koji je u prvom polufinalu svladao Francuza Gaela Monfilsa sa 4-6, 7-6 (4), 7-6 (4).

Federeru će to biti čak 152. nastup u finalu nekog ATP turnira, a 10. u Dubaiju. Dosada je osvojio 99 naslova, sedam u Dubaiju.

Tsitsipas je dosada igrao u četiri ATP finala i ima dva naslova, a drugi je osvojio prije pet dana u Marseilleu.

www.24sata.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.