Federer: “Nisu mi se svidjeli Beckerovi komentari, bio mi je idol u mladosti”

Federer: “Nisu mi se svidjeli Beckerovi komentari, bio mi je idol u mladosti”

Roger Federer osvrnuo se na nedavne izjave Borisa Beckera iznesene u njegovoj svježe objavljenoj autobiografiji...

Roger Federer/Getty Images

Švicarac Roger Federer u svom je stilu komentirao izjave bivšeg njemačkog tenisača Borisa Beckera iznesene u njegovoj autobiografiji – knjizi koja je ekspresno podigla mnogo prašine u ATP krugovima.

Becker je kazao kako je “javna tajna da se Novak i Roger ne vole previše”, a dotaknuo se i samog karaktera ponajboljeg tenisača svih vremena, napisavši kako je “moguće da Federer baš i nije toliko dobar čovjek”.

“Takve komentare smatram nepotrebnima. Becker ne može znati imam li ja problem s Novakom. Točno je da na početku nisam volio njegovo ponašanje na terenu, ali danas mogu reći da su se stvari promijenile i iznimno je pošten i korektan”, rekao je FedEx u razgovoru za Berner Zeitung.

“Istina je i kako ne provodimo puno vremena zajedno. Najbolji prijatelji su nam drugi ljudi, ali kad se sretnemo atmosfera je opuštena i normalno razgovaramo”, nastavio je.

Sedamnaesterostruki osvajač Grand Slam naslova ne slaže se s imidžem kojega mu je ‘nametnuo’ Becker. “Becker nema pojma. Zapravo bi me trebao dovoljno dobro poznavati da zna kako sam opušteni tip. Prijateljski sam nastrojen i ljubazan te nemam potrebu mijenjati svoje ponašanje. Naravno, i meni se ponekad dogode loši trenuci kad se moram kontrolirati, ako sam umoran ili loše volje, ali i to je sve dio posla.”

Švicarskoj teniskoj legendi osobito se nije svidjelo od koga su takvi komentari u prvome redu potekli. “Nije mi se svidjelo kad sam čuo što je rekao. Bio je jedan od mojih idola u mladosti, ali također ne mogu ni točno znati što je kazao – osobito jer je kasnije na Twitteru o većini toga govorio drukčije”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.