Federer o Čilićevom dopinškom slučaju: Znam da nije učinio ništa namjerno

Federer o Čilićevom dopinškom slučaju: Znam da nije učinio ništa namjerno

Nakon poraza od Marina Čilića u polufinalu US Opena, legendarni Švicarac odgovorio je i na pitanje o njegovoj doping-aferi iz prošle godine

Roger Federer i Marin Čilić/Getty Images

Na press konferenciji nakon ispadanja sa US Opena, Rogera Federera dočekalo je i pitanje o suspenziji koju je Marin Čilić morao odrađivati prošle godine.

Čilić je, podsjetimo, zbog pada na dopinškom testu, koji mu se dogodio nakon korištenja tableta glukoze, izbivao s terena četiri mjeseca, a Federer je uvjeren da nije bilo riječ o njegovoj pogrešci. Novinar ga je upitao kako se osjeća nakon poraza od čovjeka koji je lani kažnjen zbog dopinga.

– Nemam nikakvih problema s tim. Znam da nikakvu pogrešku nije napravio svojom namjerom. Je li bio možda malo glup? Vjerojatno. Čini mi se da ga poznajem dovoljno dobro da znam kako nikada ne bi išao raditi takvu stvar – izjavio je Federer.

Švicarac je dodao da mu je dopinška afera posljednja stvar koje se sjeti kada vidi Marina Čilića.

– Ne sjećam se više detalja tog slučaja, ali znam da mi ga je bilo doista žao. Čilić je i prije tih događaja počeo igrati puno bolje. Uglavnom, to za mene nije nikakav problem.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.