Fellaini: “Plakao sam kad je otišao Moyes”

Fellaini: “Plakao sam kad je otišao Moyes”

Belgijski veznjak priznao je koliko mu je teško pao odlazak Davida Moyesa...

Marouane Fellaini/Getty Images

David Moyes i Marouane Fellaini ‘u ljubavi’ su još od zajedničkih dana u Evertonu, a škotski je menadžer i najzaslužniji što je Belgijanac pristigao na Old Trafford. Nije stoga ni čudo što je upravo njemu najteže pao Moyesov odlazak.

“Bio sam jako tužan kad je otišao. Bilo je to upravo poslije susreta s Evertonom, čuli smo da odlazi preko radija i televizije. Tada još nisam znao je li istina ili ne, ali kad je sutra došao u kantinu u odijelu, umjesto svojoj trenirci, sve je postalo jasno”, prepričava.

“Osjećaj je bio čudan, a nakon što sam pojeo pozvao me u svoj ured i priopćio mi vijest. Plakao sam, to je sasvim normalno – čovjek sam. Zajedno smo radili šest godina i bio mi je gotovo poput drugog oca”, kaže veznjak.

Premda se govorilo kako bi, poslije Moyesova odlaska, i on sam mogao za njim, Louis van Gaal ipak mu je pružio šansu, a Fellaini ju je iskoristio.

“Kad je Van Gaal došao stalno sam bio na udaru kritika, no znao sam da neće biti lako. Jednostavno sam si rekao da nemam što izgubiti. Razgovarali smo kad sam došao na pripreme poslije SP-a i poručio mi je da ima dosta igrača na mojoj poziciji te da se moram dokazati. Shvatio sam nakon nekoliko treninga da mi ide dobro – stavio me na ispit, namjerno me stavljao protiv manjih i bržih igrača, bilo jedan na jedan ili u skupinama po četiri. Na videu je analizirao moje igre i tako sam ostao”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.