Fernando Alonso udario u zid, ali je izvan životne opasnosti

Fernando Alonso udario u zid, ali je izvan životne opasnosti

Fernando Alonso doživio je nesreću na testiranju bolida u Barceloni, ali je trenutačno izvan životne opasnosti.

Fernando Alonso/Getty Images

Fernando Alonso pretrpio je lakšu nesreću prilikom testiranja bolida u Barceloni te je helikopterom prevezen u bolnicu na dodatne pretrage. Prve informacije ukazuju na to da je u medicinski centar prebačen iz predostrožnosti, a izvori bliski njegovoj momčadi otkrivaju kako je bio pri punoj svijesti i razgovarao s liječnicima.

Španjolac, koji od ove godine ponovno vozi za McLaren Mercedes, na katalonskoj se stazi zabio u zid pri velikoj brzini, no za sada se čini kako je sve prošlo bez težih posljedica, odnosno da Alonso nije životno ugrožen.

Točni uzroci nesreće još uvijek nisu poznati, a McLaren je za sada objavio tek kako je Alonso u zavoju ponešto skrenuo sa staze te gornjim dijelom bolida udario u zid. Čitavu je situaciju prokomentirao i Sebastian Vettel, koji je bio njegov “prvi pratitelj” prigodom nesretnog trenutka.

“Sve je izgledalo dosta čudno; vozio je prilično sporo, a onda najednom skrenuo i zabio se”, kazao je njemački vozač, a i same njegove riječi dodatno potpiruju sumnje kako je Alonso jednostavno – zaspao za volanom.

Javnost je putem Twittera informirao i zastupnik 33-godišnjeg dvostrukog svjetskog prvaka Luis Garcia Abad. “Alonso je pri svijesti i osjeća se dobro. Normalno komunicira s liječnicima, koji obavljaju dodatne pretrage”, napisao je Abad, a uslijedilo je i kratko priopćenje McLarena. “Nadamo se i vjerujemo da će sve biti u redu i završiti samo šokom.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.