Ferrari mora promijeniti izgled halo zaštite

Ferrari mora promijeniti izgled halo zaštite

Nakon prigovora, FIA odlučila kako Ferrari mora izbaciti nova „krilca“ na retrovizorima.

Foto: autosport.com

Nakon neslaganja oko izgleda halo zaštite na njihovom bolidu, FIA je odlučila kako Ferrari mora izbaciti „krilca“ iznad retrovizora. Iako je Ferrari istaknuo kako je glavni razlog ovakvog dizajna način montiranja retrovizora te je i Sebastian Vettel dodao kako glavna svrha retrovizora nije aerodinamička, već sigurnost, konkurenti talijanske momčadi doveli su u pitanje ispravnost takvog dizajna.

Kao rezultat toga, iako je ranije dozvolila takve retrovizore, FIA je informirala Ferrari kako “krilca” iznad retrovizora neće biti dizvoljena od sljedeće utrke, iako će s njima moći voziti ovog vikenda, objavio je Autosport.

„Retrovizori narušavaju aerodinamiku i momčadi ih najradije ne bi htjele ni imali. Jasno, postoje i pravila koja određuju poziciju retrovizora i vidljivost“, rekao je FIA-in Nikolas Tombazis.

„Naša je odgovornost da pravila budu dovoljno jasna i nadam se da ćemo imati napretka u budućnosti kako bismo osigurali da retrovizori postignu svoju pravu funkciju, što je vidljivost, a ne da se koriste u aerodinamičke svrhe“, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.