Ferrarijev tragičar: “Iznevjerio sam momčad i izgubio pobjedu”

Ferrarijev tragičar: “Iznevjerio sam momčad i izgubio pobjedu”

Nakon što je udario Hamiltona na VN Azerbajdžana, Ferrarijev vozač priznao je kako je napravio veliku grešku.

Foto: autosport.com

Ferrarijev vozač Sebastian Vettel priznao je kako osjeća da je iznevjerio momčad nakon što je namjerno udario Lewisa Hamiltona na Velikoj nagradi Azerbajdžana u lipnju ove godine. Podsjetimo, za vrijeme dok je na stazi u Bakuu bio sigurnosni automobil, nakon što je Hamilton ispred njega naglo kočio, Nijemac je skrenuo prema njemu te ga udario u gumu, za što je zaradio kaznu od 10 sekundi zaustavljanja u boksu.

U intervjuu za britanski Autosport, osvrnuo se na dosadašnju sezonu, kao i na tu utrku, te je izjavio kako se tada osjećao gore nego nakon nesreće u Singapuru.

„Mislim da je ono što se dogodilo u Bakuu gore. Osjećam da sam iznevjerio momčad jer sam time očito izgubio mogućnost pobjede u utrci. Ono što je bilo u Singapuru je stvar utrkivanja i to se događa“, rekao je naglasivši kako su nesreće na startu česte, a i da će se one i dalje događati.

„To se dogodilo i to je nešto što ne možemo kontrolirati. Moramo se fokusirati na ono što je u našim rukama i stvari na koje možemo utjecati“, dodao je.

Dodajmo kako je Ferrari, koji je glavni konkurent Mercedesu za konstruktorski naslov, i dalje drugi na tablici te zaostaje 145 bodova za vodećom momčadi.

„Ove godine su nam nova pravila pružila i novu priliku koju smo i iskoristili, ali možete vidjeti kako nismo u potpunosti sretni jer želimo pobijediti u konačnici“, istaknuo je Vettel te dodao kako smatra da još dosta toga mogu učiniti.

„Mislim da Ferrari ima potencijala te da ima dobre i talentirane ljude. Sve je na nama, moramo zajedno raditi i ostvariti cilj“, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.