FFC Linz: Hrvatski boksač briljira među profesionalcima!

FFC Linz: Hrvatski boksač briljira među profesionalcima!

Nakon šest iscrpljujućih rundi, hrvatski boksač i olimpijac ostvario senzacionalnu pobjedu.

Hrvoje Sep/Foto: boks-savez.hr

Nakon šest iscrpljujućih rundi, hrvatski je boksač i olimpijac, Hrvoje Sep ostvario senzacionalnu pobjedu. 31-godišnji je rodom Slavonac u jučerašnjem meču u Linzu nadjačao Gruzijca Levama Lukhutashvilija. Sve to u sklopu Final Fight Championshipa, vodeće europske borilačke organizacije na čijem će programu biti održano šest MMA, šest kickboxing mečeva, te jedan boksački.

Ovo je slavlje još i veće, jer je dosad Sepov protivnik bio nepremostiva prepreka mnogima.  Lukhutashvilij je naime u ring ušao sa sjajnim brojkama, čak četiri nokuta u isto toliko nastupa te je slovio kao drugi najbolji poluteškaš Gruzije.

Jednoglasnom je sudačkom odlukom Hrvoje Sep nanio prvi poraz te nastavio put ka svome cilju, osvajanju svjetske titule među profesionalnim boksačima.

Od početka je meča hrvatski predstavnik dobro krenuo i nametnuo tempo 22-godišnjem Gruzijcu. Kako je vrijeme odmicalo, borac Leonarda Pijetraja  izgledao je sve bolje. Sjnim kretanjem te brojnim udarcima dobro je namučio Gruzijca. Nakon druge je rude protivnik polako počeo osjećati umor, što je samo našem boksaču dodatno olakšao posao. U petoj rundi Lukhutashvili je pokušao još jednom zaprijetiti, ali bez uspjeha.

Član zagrebačkog BK Leonardo je tako nakon lipanjske pobjede u Pont-Sainte-Maxenceu nad domaćim predstavnikom Mamadouom Baaom jednoglasnom odlukom te debijem u Ljubljani nastavio pobjednički niz. Sep je tada, podsjećamo, za 53 sekunde nokautirao srpskog boksača Milana Petrovića za fantastičnu uvertiru među najbolje poluteškaše svijeta.

Nakon susreta iznio je svoje doživljaje na Facebooku, te zahvalio svima na podršci. Kako se nastupi nižu, Sep izgleda sve bolji i bolji te to i pokazuje u ringu, ma sa kim ukrstio rukavice. Našem boksaču, koji iza sebe ima sedamdesetak amaterskih nastupa, želimo barem toliko profesionalnih te plasman na OI u Tokiju 2020. godine, koji toliko želi. Nastavi li ovakvim tempom, samo mu je nebo granica!

 

 

 

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.