FIBA 3X3 Challenger Lipik – kvalifikacijski turniri

FIBA 3X3 Challenger Lipik – kvalifikacijski turniri

foto: sportcourt.com

U Lipiku se 30. lipnja i 1. srpnja održava FIBA-in Challenger u košarci 3X3, koja je nedavno uvrštena na popis olimpijskih sportova.

Već smo ranije pisali o kvaliteti ovog turnira koju se prepoznali brojni partneri i sponzori, a sam turnir je od strane FIBA-e, krovne košarkaške organizacije proglašen kao najbolji svjetski Challenger, ostavivši iza sebe Challengere u Moskvi, Berlinu, Dohi, Abu Dhabiju…

Na turniru će sudjelovati 16 ekipa, a svoj su dolazak potvrdile najbolje ekipe iz svijeta 3X3 košarke pa ćemo tako u Lipiku imati priliku gledati najbolje od najboljih. Jačinu i kvalitetu Challengera potvrđuje i činjenica da će od 20 najboljih sa svjetske ‘rang-liste’, u Lipiku nastupiti čak 17  igrača iz TOP 20, uključujući svjetske prvake i doprvake.

Od ukupno 16 ekipa i preko 60 igrača koji će sudjelovati, ostala su još samo dva nepopunjena mjesta, za dvije ekipe koje će se za glavni turnir boriti preko kvalifikacija, koje će se održati 28. i 29. lipnja. Prliku za sudjelovanje imaju svi zaljubljenici u ovaj sport, ali i oni koji bi se po prvi put htjeli okušati u 3X3 košarci. Sve o detaljima kvalifikacijskih turnira i prijavama, možete saznati ovdje.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.