FIBA: Hrvatska treća najjača reprezentacija u Europi!

FIBA: Hrvatska treća najjača reprezentacija u Europi!

Za točno 50 dana počinje Europsko prvenstvo u košarci. od 31. kolovoza pa sve do 17 rujna na ‘malim ekranima’ gledat ćemo najbolje europske košarkaše. Eurobasket se igra u četiri države, u Finskoj, Izraelu, Rumunjskoj i Turskoj. Hrvatska će  igrati u skupini C u rumunjskom Cluju. Suparnici će joj biti Rumunjska, Mađarska, Češka, Španjolska i Crna Gora. Hrvatska će otvoriti natjecanje 1. rujna utakmicom protiv Mađarske, a nakon toga slijedi još jedan lakši protivnik domaćin Rumunjska. Zadnju utakmicu u skupini hrvatski košarkaši igraju s Češkom 7. rujna.

FIBA je danas objavila listu najjačih reprezentacija Europe u ovome trenutku. Fibini stručnjaci kao osvajača Eurobasketa vide u Španjolskoj, Srbija je druga, a nama predviđaju visoko treće mjesto. FIBA je Hrvatsku svrstala ispred Litve, Francuske, Grčke…

Iako čak 22 godine nismo osvojili medalju na velikim natjecanjima, FIBA u Hrvatskoj vidi favorita za ona najsjajnija odličja. Hrvatska je prošlo ljeto pobijedila Grčku, Italiju, Francusku, Španjolsku i Litvu. A nadamo se da će taj sjajan niz nastaviti i na Eurobasketu.

Skupine EuroBasketa

Skupina A: Finska, Island, Francuska, Grčka, Slovenija, Poljska

Skupina B: Izrael, Litva, Italija, Gruzija, Njemačka,Ukrajina

Skupina C: HRVATSKA, Rumunjska, Mađarska, Španjolska, Češka, Crna Gora

Skupina D: Turska, Rusija, Srbija, Latvija, Belgija, Velika Britanija

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.